Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Beveilgings camera's

andre@home
6 antwoorden
 • Ik heb in mijn huis een beveiliging-systeem met 5 camera's.
  Alle signalen komen samen in een kastje; deze heeft als uitgaande verbinding een coax-kabel (dezelfde als de antennekabel voor de tv).
  Hoe kan ik dit systeem verbinden met Windows XP Pro Sp2 op mijn notebook?
 • via een tv-in..?
 • Ik heb een notebook, weliswaar een uitgebreide, maar een tv-in? Niet aanwezig. Wel s-video.
  Ik wil graag weten wat ik nodig heb op mijn notebook (bijv. PC-card) om de beelden zichtbaar te maken. En daarnaast hoe dit te configureren in Windows XP Pro Sp2.
 • wat zegt de handleiding van de beveiligingsset over het (zichtbaar maken van het) afgegeven signaal?
  gaat dat om een gewone tv dan zul je videokaart met tv-in in je laptop moeten zien te krijgen. zit dat er eenmaal in dan zou het zichtbaar maken van het signaal met de bijgeleverde software geen probleem moeten zijn.
 • Dit onderwerp is eerder in dit of een ander door mij bezocht forum ter sprake gekomen.

  Je hebt sowieso een TV capturingkaart nodig. Gewoon de TV kaart waarop je je antennesignaal kunt aansluiten om op de PC TV te kijken en/of de HD als videorecorder te kunnen gebruiken.

  Veel leveranciers van beveiligingscameras leveren zo'n kaart mee (lees: je kunt 'm er bij kopen). Niet voor niets, want -afhankelijk van het camarasysteem- je kunt er niet vanuitgaan dat de cameras de juiste aansluitingen hebben om door je capturingkaart te kunnen worden omgezet in op de PC zichtbaar beeld.

  Je aansluitingen op je laptop zijn niet geschikt voor welke vorm van capturing dan ook. Je video-S is een UITGANG, je hebt een INGANG nodig.

  Dus:
  - je hebt sowieso voor je laptop een capturingkaart nodig;
  - de vraag is of dit een gewone, standaard TVkaart kan zijn, of dat je een bij het uitgangssignaal en de camera-aansluitingen gespecialiseerd geval moet hebben.

  Wellicht is het kastje waarin de 5 signalen samenkomen geschikt op op een standaardkaart aan te sluiten, maar ik zou, voordat je tot welke aanschaf dan ook overgaat, sterk aanraden je te informeren bij de leverancier.
 • Bedankt voor het antwoord.
  Zoals je aan mijn profiel ziet, woon ik in Brazilië. Ik heb dit huis hier pas gekocht en dit camera-systeem is hier aanwezig; geen manual; geen naam vd leverancier.
  Ik heb geprobeerd dit op een normale tv aan te sluiten op de antenne-ingang, maar geen resultaat.
  Ik ga verder zoeken naar deze mogelijkheden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.