Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel door groepsbeleid uitgeschakeld...

Decomp
4 antwoorden
 • Mijn zwager heeft een pc met windows XP home waar ik geen systeemherstel kan inschakelen voor hem…hoe kan dat?

  Er komt dan de volgende melding: Systeemherstel is door het groepsbeleid uitgeschakeld. Neem contact met de domeinbeheerder op als u systeemherstel wilt inschakelen.

  Ik weet niet hoe ik dat voor hem moet oplossen. ( hij gebruikt 4 verschillende accounts )

  Wie kan mij helpen?

  Alvast mijn dank,
  Willem
 • Volgens die melding zou je het moeten zoeken in het groepsbeleid. Dus de groepsbeleid-editor aanslingeren onder een account met beheerdersrechten (Start/uitvoeren/gpedit.msc) en daar flink rondsnuffelen. Waar en hoe het wel/niet mogen uitvoeren van systeemherstel door gebruikers precies geregeld wordt weet ik helaas niet en er zijn tabbladen genoeg dus enig geduld is wel vereist.

  En mogelijk weet deze of gene mede-forummer veel meer dan ik :wink: .

  Gr,
  Jim


  [b:6a51f2c394]EDIT:[/b:6a51f2c394]

  Inmiddels ontdekt dat het met groepsbeleid in- en uitgeschakeld kan worden bij Computerconfiguratie/Beheersjablonen/Systeem/Systeemherstel.

  Suc6
  J.
 • [quote:95d5a2b2c1]Mijn zwager heeft een pc met windows XP home[/color:95d5a2b2c1] waar ik geen systeemherstel kan inschakelen voor hem…hoe kan dat?[/quote:95d5a2b2c1]

  [GPEDIT is een onbekende factor in de home-edition!]

  Er zijn een paar virussen die dit kunstje onder de knie hebben; o.a. MSN virus,serflog-virus,…er zijn er nog.
  Zou dus eerst en vooral een grondige virus check-up doen.

  [u:95d5a2b2c1]Poging 1.[/u:95d5a2b2c1]
  Klik op start en daarna met je rechtermuisknop op "deze computer". Klik nu op eigenschappen en ga naar het tabblad systeemherstel. Daar staat een vinkje. Als je deze weghaald is systeemherstel weer ingeschakeld. Maak dan gelijk even een nieuw herstelpunt aan want deze zijn waarschijnlijk weg.
  [u:95d5a2b2c1]Poging 2.[/u:95d5a2b2c1]
  Als poging 1 niet werkt;dan halen we onze vriend "regedit" erbij.
  Maak wel eerst een backup van het register voordat je dingen veranderd.
  Ga naar start->uitvoeren->regedit->ok. Je bent nu in het register. Ga nu naar bestand->exporteren. Je kan nu een backup maken. Doe dit ook!

  -start regedit en navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore
  -Zoek "DisableSR": dit heeft de waarde "1" =>verander de waarde 1 in 0(nul) … [u:95d5a2b2c1]OF[/u:95d5a2b2c1] delete "DisableSR" gewoon.
  -Sluit regedit af en reboot.
  -Je zou nu terug controle over syteemherstel moeten hebben…als alles goed is.
 • Ik heb in het register gekeken en bij de opgegeven registersleutel daar ontbrak DisableSR in z'n geheel. Ik heb deze opnieuw gemaakt met de waarde 0 en nu heb ik weer de controle over systeemherstel.

  [b:926918a49b]NOTE:[/b:926918a49b]
  Het was namelijk zo dat als ik met de rechtermuis klikte op "deze computer" dan eigenschappen, het tabblad systeemherstel niet zichtbaar was!

  :D Bedankt Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.