Vraag & Antwoord

OS Windows

Onbekende applicatie/proces

8 antwoorden
  • Sinds enige tijd bemerk ik dat precies elk kwartier heel kort (nog geen seconde) een naamloos vensterje in de Windows (XP) taakbalk verschijnt en weer verdwijnt. Kennelijk is er dus een applicatie of proces dat op de achtergrond draait en elk kwartier een bepaalde taak uitvoert. Hoe kom ik erachter welke applicatie of welk proces dit is zonder alle draaiende processen een voor een uit te schakelen om zodoende erachter te komen wat het is?
  • Hp printer sinds kort geïnstalleerd? Zo ja dan komt dat door de hp software.
  • Je kunt eens een hijackthis log plaatsen (zie spyware faq). Dat zou e.e.a. kunnen verhelderen.
  • Wedden dat ie een hp printer heeft.
  • Wedden dat die ook zichtbaar is in hijackthis?
  • Klopt, maar ik heb namelijk het zelfde gehad, ik heb ooit die vraag gesteld bij www.hardwareinfo.nl Gewoon startup control panel van Mike Line downloaden en installeren http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml En dan Hp component mananger Hp software update HPHUPD06 , uitschakelen. Alles van de printer blijft werken, maar dat irritante ding is weg. Maar dit alles als de ts een hp printer heeft, en anders is een hijjackthis log nooit verkeerd uiteraard.
  • [quote:395eb2b464="pdexie"]Hp printer sinds kort geïnstalleerd? Zo ja dan komt dat door de hp software.[/quote:395eb2b464] Klopt. Ik heb de volgende regels staan in [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]: HP Component Manager"="\"C:\\Program Files\\HP\\hpcoretech\\hpcmpmgr.exe\"" en "HP Software Update"="C:\\Program Files\\HP\\HP Software Update\\HPWuSchd2.exe" In het overzicht van lopende processen staan: hpcmpmgr.exe hpqtra08.exe hpwuSchd2.exe hpzipm12.exe Welke is nu de veroorzaker van het probleem?
  • Het simpelste lijkt mij om in msconfig op het tabblad "opstarten" alles wat naar HP riekt uit te vinken. Werkt er dan per ongeluk iets niet meer goed dan is de weg terug net zo simpel. Gewoon even uitproberen wat weg kan en wat evt. niet. Gr. Jim

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.