Vraag & Antwoord

OS Windows

Pfff weet het niet meer... XP opnieuw installeren

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Wie kan mij helpen:

  Probleem is als volgt; Heb XP op mijn systeem (athlon 64 3400, k8v SE Deluxe, 2 x 200GB sata (wdc wd2000jd-00h), 1 gb mem staan. Daar krijg ik de laatste tijd veel blauwe schermen… kernel error..

  Dus denk formateer hd en xp er opnieuw op. Fout gedacht!!!

  XP cd erin …. boot from cd …ziet mijn schijven niet, neus wat rond hier op het forum, sata… moet drivers laden… via f6… leest flop met drivers erop (van cd dat bij het mobo word geleverd… krijg vervolgens error 4110 in line 2113 ofzo..

  Setup ziet vervolgens schijven nog steeds niet…. word er langzamer hand gek van…

  2e hdd zit vol met info backup en andere downloads ;) wil 1e schijf c: gewoon formateren en xp erop knallen.

  snap ook niets van dat raid etc… via raid utility geeft aan sata ,fastrack controller zoekt bij opstarten naar ide schijven…

  wie kan mij weer wat licht in de duisternis geven…
 • Je kunt die drivers ook slipstreamen. Soms werkt dat goed bij zulke problemen, heb ik gehoord (maar nooit getest). Is dt een optie?

  Anders XP installeren op een HD die niet op die controller zit en dan pas de controllerdrivers installeren.

  groetjes Edmond
 • [quote:ce0e8ed412="Edmond Varwijk"]Je kunt die drivers ook slipstreamen. Soms werkt dat goed bij zulke problemen, heb ik gehoord (maar nooit getest). Is dt een optie?

  Anders XP installeren op een HD die niet op die controller zit en dan pas de controllerdrivers installeren.

  groetjes Edmond[/quote:ce0e8ed412]

  Slipstreamen? sorry… voorheen kon ik aardig meekomen met alle digi talk maar laatste 2-3 jaar weinig meer bezig geweest.
  Ga effe google-en :)

  HD van een andere pc bedoel je? zal dan wel een ide schijf worden denk ik.. van deze pc… maar liever niet… deze werkt iig :D

  misschien nog andere ideën om schijven van de drivers te voorzien? en xp te installeren?

  In ieder geval bedankt voor je snelle reactie… i'm not alone :cry:
 • Ben weer iets verder… nog meer gespeurd op internet en kwam er achter dat ik de verkeerde drivers laadde… heb nu via raid drivers alleen geladen op flop en kom verder nu…

  nu geeft hij aan de 2 schijven partition c: en d: en vraagt waar te installeren… Uiteraard op c: maar wil een clean install… moet ik dan eerst de c partitie verwijderen… neem aan dat ik hem dan kan formateren … en vervolgens kan installeren… toch…

  Verlies ik dan mijn data op mijn 2e schijf.. las zoiets dat als het een raid is dat hij dan de data maar half weg schrijft????? Dat is nl. geen optie alles staat op die 2e schijf!!

  wacht met op ENTER drukken tot iemand ja zeg … hehehehe
 • Kan iemand mij misschien vertellen of ik wel gebruik maak van raid , als je meer info wilt laat het dan ook even weten.. bij de windows XP pro setup , partition gedeelte, zegt hij het volgende;

  190780 MB Disk 0 at id0 on bus 0 on viamraid [MBR]
  C: partition [NTFS] 1990772 MB (173817 MB free)
  unparttioned space 8 MB

  190780 MB Disk 0 at id2 on bus 0 on viamraid [MBR]
  D: partition [NTFS] 1990772 MB (31295 MB free)
  unparttioned space 8 MB

  Als ik een raid opstelling heb (sorry weet het echt niet :oops: ) dan kan ik de c-partitie volgens mij niet ongestraft deleten en opnieuw formateren. Gevolg verlies van Data op d partitie.
  Hoewel ik zelf gok dat het niet een raid opstelling is aangezien de beide schijven in opgeslagen data hoeveelheid verschillen.

  Hoop dat iemand een antwoord heeft … alvast bedankt voor de reacties.
 • Je hoeft geen partitie te verwijderen! Mocht je dat wel doen, dan loop je extra risico om fouten te maken. Het veiligste vind ik om de juiste partitie vooraf te formatteren. Vanuit de Windows XP setup kan dat ook. Wel heel goed opletten hoe je het installeert en dat je C: kiest. Wil je een schone install op C: dan moet je C: gewoon formatteren. Daar vraag de setup vanzelf om. Heel goed lezen, want soms zijn de vragen best wel verwarrend.
 • ok wat je zegt is dus als ik aangeef dat hij hem op de c partitie moet installeren dat hij vanzelf vraagt of ik de c wil formateren… waarna ik XP er op kan gooien..

  Dat zou super zijn want dat is precies wat ik voor ogen heb. Zo gauw ik thuis ben ga ik dat meteen proberen….

  SUPER bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.