Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

SVCHOST (niet de trojan) UIT zetten?

sjouwer
7 antwoorden
 • Hoi,
  Nu ik een (niet de Windows XP) firewall heb geinstalleerd wordt er steeds gevraagd of SVCHOST (Microsoft Service Host Process) het internet 'op mag'. In principe wil ik dit niet.

  En heb daartoe ook zoveel mogelijk getracht alle settings (bij verschillende) toepassingen uit zetten waar programma's zonder mijn weten toegang tot het internet willen (bv. bij 'update checks'). Het schijnt dat ik daarbij nog enige gemist heb.

  Hoe kan ik er achter komen welke programma's nog SVCHOST aanspreken voor toegang tot het internet?
  En/of heeft iemand een tool/utility (freeware bij voorkeur) om dit te controlen en evt. te beinvloeden?
  JJ
 • Hou er wel rekening mee, dat als svchost geen verbinding met het internet kan maken, dat er dan ook helemaal geen internetverbinding mogelijk is.
 • Tja, daar was ik al achter gekomen (toch bedankt voor de tip).
  Maar naast (o.a.) IE of Firefox, zou ik toch graag te weet komen welke toepassingen 'nog altijd' van SVCHOST gebruik willen maken.
  Want ook als ik IE of Firefox niet actief heb (c.q. gestart) wordt er nog steeds gebruik gemaakt van SVCHOST
  Iemand een tool?
  JJ
 • Nou, in principe alle programma's die van internet gebruik maken. Denk maar eens aan de DNS service, die door svchost gedraaid wordt.
 • Ik weet wel iets van XP, maar bij begrippen als DNS moet ik afhaken.
  Maar het probleem zijn niet de programma's welke 'bewust' het internet benodigen (om uberhaupt) te kunnen werken. Maar juist die welke net zogoed functioneren zonder dat ze perse het internet 'op moeten'.
  Voorbeelden hiervan zijn (niet uitputtend): Winamp, (MS) Office, Norton, Norman. Etc.
  Allerwijl wilt iedere ('Stand Alone') toepassing zonodig een connectie met het internet, terwijl dit in de meeste gevallen niet noodzakelijk is. Probleem is dat vaak default een zulke toegang wordt 'aangezet' (bij installatie en dan vaak ook 'verborgen'), zodat ik niet weet waar wat 'aan' staat.
  JJ
 • dns= dynamic name server
 • Volgens mij staat die D toch echt voor Domain.
  http://en.wikipedia.org/wiki/DNS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.