Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstart disk voor XP

6 antwoorden
  • Hi Friends Ik zoek een opstart diskette voor windows XP waar tevens de mogelijk heid inzit om een Hdisk te formateren,en dat je tevens het systeem kan over zetten Of hoe fiks ik dat ??? Grt Edwin :)
  • Je wilt [b:b064ab71cf]Windows XP[/b:b064ab71cf] starten vanaf de diskette?? Dat bedoel je toch niet letterlijk, hoop ik? Hoe zou je zoiets op 1.44 MB moeten persen? Het is toch echt wel een ietsje groter dan DOS. Dus ofwel je bedoelt iets heel anders dan ik nu denk, of wat je wilt is totaal onmogelijk. Zelfs het maken van een CDROM waarmee je Windows XP op kunt starten is al een hele klus, maar dat kan wel. Maar vertel eerst maar even iets uitgebreider wat je wilt. Bijvoorbeeld wat je bedoelt met "systeem overzetten".
  • Het lijkt mij niet zo moeilijk. Wat jij wil kan gewoon met de windows xp cd. Ik ga er vanuit dat je xp opnieuw wil installeren ? Druk de cd in de speler, en zorg dat in de bios staat dat die moet opstarten van cd-rom. Volg dan de aanwijzigingen, en het wijst voor zich. Of download anders een [url=http://www.redbrick.dcu.ie/~huey/Downloads/boot98se.exe]Windows 98 [/url] bootdisk. Als je alleen maar eem hd wilt fomateren.
  • Hallo Buddy,s Ik dacht aan opstart diskkette 1.44 MB,maar niet dat je een setup kan geven maar gewoon in A Drive terecht kom,en dat ik dan en format kan geven op een Hdisk. En ja van de Bios daar staat al in dat mijn dvd rom al 1e opstart is. Ik hoop hiermede wat duidelijker te zijn Grt Edwin :D
  • Daar kun je ook een eenvoudige Win98 opstartdiskette voor gebruiken. Wel even in het bios de floppydrive als 1e boot zetten. Hier op te halen. [url]http://www.bootdisk.com/[/url] Btw,formatteren kun je overigens ook via schijfbeheer doen :wink:,tenzij je de besturing eraf wilt hebben natuurlijk.
  • Okay Friends Bedankt voor de uitleg Grt Edwin

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.