Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Verkeerde achtergrondkleur menubalk

Anoniem
berto
6 antwoorden
 • Sinds kort merk ik dat in verschillende programma's (bijv. Kladblok, Wordpad, Paint, MSN Messenger) de achtergrondkleur van de items in de menubalk (Bestand, Bewerken, Opmaak, etc) wit is i.p.v. de kleur die hoort bij de ingestelde vormgeving van vensters en knoppen (in mijn geval Windows XP zilver). Zodra ik op de verschillende menu-items klik wordt ook de smalle ruimte tussen de verschillende menu-items wit, zodat dan de hele menubalk wit is. Erg lelijk allemaal.
  Weet iemand waar dit door wordt veroorzaakt?
 • Klik met je rechtermuisknop op een leeg stukje Bureablad en kies voor Eigenschappen. Ga naar het tabblad Vormgeving en klik op Geavanceerd. Nu kun je allerlei kleuren wijzigen.

  Als dat niet gelijk goed werkt, probeer het dan in Veilige Modus en log in onder je eigen account (dus niet onder Administrator)
 • [quote:7b70be6c0c="yolk2003"]Klik met je rechtermuisknop op een leeg stukje Bureablad en kies voor Eigenschappen. Ga naar het tabblad Vormgeving en klik op Geavanceerd. Nu kun je allerlei kleuren wijzigen.

  Als dat niet gelijk goed werkt, probeer het dan in Veilige Modus en log in onder je eigen account (dus niet onder Administrator)[/quote:7b70be6c0c]

  Daar heeft het niets mee te maken. In andere dan de door mij genoemde programma's doet het probleem zich namelijk niet voor.
 • [quote:8c86d6ed53]…verschillende programma's (bijv. Kladblok, Wordpad, Paint, MSN Messenger)…[/quote:8c86d6ed53]
  oftewel in deze vier programma's dus. :P

  In de Verkenner in Deze Computer heb je het dus kennelijk niet. Das wel een raar probleem. Ze gebruiken namelijk dezelfde achtergrondkleur.
  Als je bij tabblad Vormgeving op Geavanceerd klikt zou je bij het item Menu de achtergrondkleur kunnen wijzigen.
 • [quote:412584ec95="yolk2003"][quote:412584ec95]…verschillende programma's (bijv. Kladblok, Wordpad, Paint, MSN Messenger)…[/quote:412584ec95]
  oftewel in deze vier programma's dus. :P

  In de Verkenner in Deze Computer heb je het dus kennelijk niet. Das wel een raar probleem. Ze gebruiken namelijk dezelfde achtergrondkleur.
  Als je bij tabblad Vormgeving op Geavanceerd klikt zou je bij het item Menu de achtergrondkleur kunnen wijzigen.[/quote:412584ec95]
  Misschien ook nog wel in andere programma's, maar in elk geval in de vier genoemde. En inderdaad niet in de Verkenner. En bijvoorbeeld ook niet in Office-programma's als Word, Excel, etc. Het lijkt erop dat het alleen in programma's is die bij Windows horen, maar dan ook weer niet allemaal, want Verkenner heeft het probleem niet.
 • Als ik bijvoorbeeld Windows Media Player (versie 10) opstart is de achtergrondkleur van de menubalk zilverkleurig (zoals het hoort bij Windows XP stijl zilver). Zodra ik de muis boven de verschillende menu-items houd (dus nog zonder te klikken) verandert de achtergrondleur in wit.
  Overigens doet het probleem zich niet zoals ik eerder veronderstelde alleen voor bij programma's die bij Windows horen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.