Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruikersaccounts Windows XP groot raadsel

Anoniem
Double-X
6 antwoorden
 • Al zo lang ik met Windows XP werk is de werking van gebruikersaccountants voor mij een groot raadsel.
  Als ik in de Verkenner in'C:\Documents and Settings\Mijn naam' (ingesteld door de leverancier van de PC) en in 'C:\Documents and Settings\All Users' kijk zie ik daar gedeeltelijk dezelfde, maar ook verschillende mappen. De inhoud van mappen als 'Bureaublad'' en 'Menu Start' is in beide gevallen deels hetzelfde, maar in de ene map staan daarnaast ook zaken die in de andere map niet staan en andersom.
  Hoe komt dit allemaal?
  Ik heb nooit iets specifieks aan gebruikersaccounts ingesteld of gewijzigd. Ik hoef me ook niet aan te melden als ik Windows opstart.
  Het is in elk geval wel zo dat op het Bureaublad en in het Startmenu van Windows alle items voorkomen, die in de Verkenner in de map 'All Users' staan.
 • Alles wat in de map desktop bij all users staat wordt op het bureaublad van alle gebruikers gezet (voor zover die er zijn). Wil je dus iets bij alle gebruikers op het bureaublad hebben, dan moet het in de map all users/desktop komen. Dat is het principe.
 • [quote:902878d11f="JBS"]Alles wat in de map desktop bij all users staat wordt op het bureaublad van alle gebruikers gezet (voor zover die er zijn). Wil je dus iets bij alle gebruikers op het bureaublad hebben, dan moet het in de map all users/desktop komen. Dat is het principe.[/quote:902878d11f]
  Dat snap ik. Ik ben de enige gebruiker van de PC en zoals gezegd heb ik nooit iets speciaals gedaan om zaken al dan niet voor alle gebruikers of alleen voor bepaalde gebruikers toegankelijk te maken. En dus blijft het voor mij een raadsel waarom er dan allemaal verschillende dingen staan in de mappen "Mijn naam' en "all Users'
 • Als je software installeert kun je vaak kiezen of het voor alle gebruikers geinstalleerd moet worden. Zoja, dan komt er e.e.a. in All users. Zo kan er al verschil ontstaan tussen "all users" en "jouw naam". Niets om je druk over te maken. :)
 • [quote:c2df230d12="JBS"]Als je software installeert kun je vaak kiezen of het voor alle gebruikers geinstalleerd moet worden. Zoja, dan komt er e.e.a. in All users. Zo kan er al verschil ontstaan tussen "all users" en "jouw naam". Niets om je druk over te maken. :)[/quote:c2df230d12]
  Ik maak me er niet druk over, ik ben alleen erg nieuwsgierig.
  Ik heb altijd bij installatie van programma's voorzover dat gevraagd wordt aangegeven dat het voor alle gebruikers geinstalleerd moet worden.
 • ik erger mij hier ook aan

  ze moeten gewoon een optie maken dat je voor 1 gebruiker een systeem kan klaar maken met 1 desktop en startmenu map en niks met al users bla troep of individueel bla bla.
  of dat dus alles van zelf bij all users komt.,
  (mits je guest uit hebt staan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord