Vraag & Antwoord

OS Windows

Onverwijderbaar MS-DOS bestandje ???

Anoniem
markbosch
2 antwoorden
 • Beste mensen,

  ik zit met een probleempje.

  Ik heb vanaf de website van Abit (moederbordfabrikant) een bestandje gedownload, dat ik voor een andere pc nodig heb om de bios te updaten.

  Dit bestand heb ik eerst een andere naam gegeven zodat ik hem makkelijker in de lijst kon terugvinden.

  Omdat ik dit bestand na het op diskette te hebben gezet niet meer nodig heb voor deze pc, wilde ik hem verwijderen.

  Dit zou toch geen probleem moeten zijn, maar telkens zegt windows dat het bestand door een ander programma in gebruik is en niet kan worden verwijderd. Er staan verder geen programma's open en welk proces (wat je in taakbeheer kunt verwijderen) het zou kunen zijn weet ik niet.

  Verder heb ik het bestand nog in veilige modus proberen te verwijderen, ook dit lukt niet.

  Toen dacht ik het probleem met systeem herstellen naar een eerdere datum op te lossen, maar wanneer hij dan opnieuw start na de herstelbewerking, krijg ik de mededeling dat het herstellen is mislukt, óók als ik een andere datum (= nog verder terug) prik.

  Knippen lukte wel dus toen heb ik hem op mijn bureaublad geplakt. Dit lukte, dus ik dacht als ik hem op een diskette plak, ben ik het bestand ook kwijt, maar dit lukte niet. Ik kan het bestand nu dus niet meer verwijderen en omdat ik hem niet nodig heb wil ik hem dus wel verwijderen.

  Ondanks dat het niet echt een probleem is (hoop ik) zou ik toch graag willen weten hoe ik dit bestand kan verwijderen, voordat hij wellicht aan het bios van deze pc gaat "knagen".

  Het bestand is niet geïnstalleerd, als je het zou installeren, pakt hij alleen het bios file uit en plaatst dit in dezelfde map (=bureaublad).

  Omdat ik hem toch niet kon verwijderen heb ik toch maar het bestand uitgepakt, ik dacht dat het daarna misschien wel zou lukken, maar helaas. Het uitgepakte .bin file kon ik wel gewoon verwijderen.

  Ik vindt het vreemd dat wanneer je een bestand download en het in eerste instantie niet uitvoert, niet meer kunt verwijderen.

  Als ik op de eigenschappen kijk van het bestand heb ik wel een aantal tabbladen meer dan een gewoon bestand.
  Op het tabblad Programma staat onder geavanceerd:
  %SystemRoot%\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT
  %SystemRoot%\SYSTEM32\CONFIG.NT

  Zou ik deze bestanden dan eerst moeten verwijderen of op inactief moeten zetten?

  Wie kan mij raad geven om dit bestand te verwijderen?

  Of wie weet welke processen in ieder geval moeten blijven draaien om geen crash te krijgen, wellicht kan ik dan alle onnodige processen uitschakelen en dan misschien het bestand verwijderen?
 • Probeer eens het volgende programmaatje te downloaden. MoveOnboot, dit is in staat om files weg te gooien, of te verplaatsen bij het opstarten(voor windows het bestandje kan vasthouden).
  http://www.snapfiles.com/get/moveonboot.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.