Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Error op poort 6881

satplus
3 antwoorden
 • Hi Buddy,s

  Ik werk met een share programma,maar bij het downloden geeft hij
  op het laatst de volgende error melding.
  Black listed poort 6881 ???
  Ook als ik mijn firewall uitschakelen .
  Is hier een oplossing voor als antvirus programma heb ik Norton
  Mijn pc zit in klein netwerk met een hub
  Kunnen jullie mij helpen ????
  Grt en vast bedankt edwin :(
 • Je kunt je bittorrent client een andere poort laten gebruiken (vaak ook random).
 • Omdat ik ervan uitga dat je van een op torrentbits.org gebaseerde site gebruik maakt:[quote:f9e1383127]Je client rapporteerd de tracker dat het de standaard bittorrent poort (6881-6889) gebruikt of een andere p2p poort voor de inkomende connecties.

  beuqen.nl laat clients niet toe om van deze poorten gebruik te maken. De eenvoudige reden is dat sommige ISP's deze poorten dichtknijpen.

  De bijgevoegde lijst der geblokkeerde poorten is niet gelimiteerd en kan dus bij noodzaak uitgebreid worden:

  Direct Connect 411 - 413
  Kazaa/KazaaLite/KLR 1214
  eDonkey 4662
  Gnutella 6346 - 6347
  BitTorrent 6881 - 6889

  Als je onze tracker wil gebruiken moet je dus je client configureren dat hij een poort(gebied) gebruikt die niet in deze lijst staat(gebied tussen 49152 en 65535 heeft de voorkeur, cf. IANA). Merk op dat sommige , zoals Azureus 2.0.7.0 of hoger, een(1) enkele poort gebruiken voor al zijn torrents, terwijl de meeste andere een(1) poort per open torrent gebruiken. Dit moet je in oogschouw nemen als je een gebied kiest(meestal minder dan 10 poorten groot. Je haalt geen voordeel door een groot gebied te kiezen, en dit kan eventueel wel een veiligheidsrisico inhouden).

  Deze poorten worden gebruikt als verbinding tussen de peers , en niet van client naar tracker. Daarom zal deze wijziging geen invloed hebben op de bereikbaarheid van andere trackers(in feite zal het zelfs de snelheid verhogen van torrents van elke tracker, niet alleen onze). Je client zal ook nog steeds verbinding kunnen maken met peers die de standaardpoorten gebruiken. Als je client deze wijziging niet toelaat zul je een client moeten zoeken die dat wel doet.

  Gelieve ons of in het forum niet te vragen welke poort te gebruiken. Hoe groter de diversiteit in gebruikte poorten des te moeilijker wordt het voor de ISPs om ons te snappen en zodus ook die poorten dicht te knijpen. Als we gewoon zelf een gebied definieren zullen de ISP's dat gebied snel dichtknijpen.

  Als je gebruik maakt van een router en/of firewall mag je niet vergeten de gekozen poorten hierin te openen of te forwarden (router). [/quote:f9e1383127]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.