Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP Home vs Windows XP Professional

Anoniem
Binary
7 antwoorden
 • Wat is het verschil tussen Windows XP Home en Windows XP Professional (behalve de prijs)?

  Merk een gebruiker het verschil? Zo ja, waaraan?
 • pro heeft volgens mij meer mogelijkheden met betrekking tot netwerken en aanverwante zaken, zo kan je met pro op een domein inloggen. Verder ondersteund pro ook twee processors en er is alleen een 64 pro dus met een 64-bits proc kom je ook bij pro uit. Verder is pro volgens sommige iets sneller, maar ik weet niet wat daar van waar is.
 • De prijs, eh o sorry :lol:
  Volgens mij heb je bij pro ook de mogelijkheid mappen te beveiligen met een wachtwoord. Al kan je dat in home dmv een extern progje ook wel voor elkaar krijgen.
  Naar mijn mening is home prima voor een gewone thuisgebruiker.
 • Als voor jou de prijs niet (veel) scheelt; Ga voor Pro…
  Als je die extra mogelijkheden niet nodig hebt dan jammer dan, en als je ze wel nodig hebt dan heb je het :wink:
 • Normaal gebruik zonder thuisdomein, heb je aan home edition genoeg. Het heet ook niet voor niets HOME edition.

  groetjes Edmond
 • Maar Windows XP Home Editie heeft alleen de beschikking over een Restricted User account, en een User met Administrator rechten account. Windows XP Professional heeft ook nog de beschikking over een Power User account. Dat account heeft minder rechten dan een Administrator account, maar kan wel bijna alle programma's installeren.

  En voor degene die brand programma Nero gebruikt, kan in Windows XP Home Editie met Nero Burnrights Users met Administrator rechter en Everybody laten branden. In Windows XP Professonal kan er ook nog worden gekozen, het branden alleen toe te staan voor Users met Administrator rechter en Users die lid zijn van de groep Nero.
 • Leuk allemaal, maar de gemiddelde gebruiker weet begod niet waar je het over hebt en daarom is home voor de meeste thuis gebruikers ook meer dan genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.