Vraag & Antwoord

OS Windows

Panieeeeeek!.:opsporingsmodus veroorzaakt allerlei problemen

Anoniem
rwilligen
9 antwoorden
 • Wat een ellende nu met XP Pro. Het begon met Firefox. De zoekfunctie in bijv. het Computertotaal Forum werkte niet meer en gaf de foutmelding: ''kan bestand niet vinden, fout in het bestand x etc." doe chkdisk". Ik chckdisk gedaan (werkt bij mij alleen in windows) en die ziet en herstelt een heleboel fouten, behalve de laatsten, want dan zegt hij dat er geen ruimte meer is, terwijl ik nog meer dan 2 GB heb. Vervolgens is de fout (natuurlijk) niet hersteld. Veilige modus geprobeerd, geen effect. Herstelpunt geprobeerd: geen effect. Toen had ik het lumineuse idee om de "foutopsporingsmodus" in te stellen. Nu ging alles fout: Windows heeft een ander gezicht gekregen, Outlook Express werkt niet meer. De instellingen zijn weg en hij vraagt om een 'identiteit' en ik weet niet wat daarmee bedoeld wordt. Defragmentatie stopt er ook mee, ook in veilige modus,want die signeleert ergens een ''fatal error''.
  Wat moet ik doen. Helluuuuup
 • Het klinkt als een harde schijf die kapot gaat…..
 • Volgens mij moet je zo snel mogelijk backuppen op cd/dvd, en een nieuwe schijf aanschaffen. de hardeschijf is dood.
 • Heb ik inmiddels gedaan. Ik heb een maxtor 80 GB aangeschaft en via een progje van maxtor een 1 op 1 copie gemaakt van de oude schijf. Dat ging nog. Nu zit ik nog wel met de instellingen. Ik kom niet meer in mijn Outlook Express, omdat hij om mijn 'identiteit' vraagt en ik niet weet wat dat is….
  Dit is begonnen met de FOUTOPSPORINGSMODUS in F8 met opstarten. Hoe kan ik dat ongedaan maken?
 • probeer eens aan te melden met; Hoofdidentiteit
  Let op dat je de text letterlijk overneemt, dus hoofd en kleine letters.
 • Zojuist gedaan. Dan komt de volgende melding:

  Kan de huidige identiteit niet wijzigen, omdat een van de toepassingen niet kan overschakelen. Sluit de geopende dialoogvensters in de andere toepassingen voordat u het opnieuw probeert.
 • Het is zelfs zo, dat mijn andere programma's ook niet meer werken. Het ziet er naar uit dat ik alles zal moeten formatteren en opnieuw installeren. Ik had alleen nog een laatste backup van mijn bestanden willen maken met Nero.
  Die wil dus ook niet meer starten.
  Foutmelding:

  Nero initialisation failed because of a problem accessing the registry! Please make sure the registry branch HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\AHEAD has got full read/write permissions.

  Het komt er dus volgens mij op neer, dat ik met het kiezen van de FOUTOPSPORINGSMODUS (F8 met opstarten) al mijn programma's ontoegankelijk heb gemaakt….

  Er moet toch een mogelijkheid zijn om dit ongedaan te maken?
  Ik ben toch niet de eerste met dit probleem?

  Cees
 • Nou…
  Ik denk dat de kapotte schijf je data ontoegangkelijk heeft gemaakt….
  Windows doet zijn best om de catastrofe te beperken maar die kan ook niet weten dat de hd aan opbreken is….
  Waarschijnlijk is een behoorlijk deel van je register defect geraakt en tja, daar is niet veel aan te doen.
  Tenzij je natuurlijk een backup van je register hebt…..
  Je kunt het proberen te repareren maar zoals je al zelf geconcludeerd hebt is een verse windows waarschijnlijk minder werk.
  Er is overigens wel een mogelijkheid om het nodige te repareren aan de hand van een "reddings disk", moet je die natuurlijk wel gemaakt hebben….

  Die melding van outlook kan ik ook niet zo veel mee behalve te denken dat mischien messenger in de taakbalk loopt?, uitzetten dan of zelfs met ctrl+alt+del alles uitzetten wat niet strikt noodzakelijk is en het nog eens proberen.

  Je bent niet de eerste met dit probleem(defecte schijf) en zult ook niet de laatste zijn die geen(recente) backup van zijn data heeft en merkt dat hardware soms zomaar stuk gaat.
  Bij harde schijven is het probleem altijd onomstotelijk; wat er op staat ben je kwijt, tenzij je een backup hebt.
  Je hebt het waarschijnlijk wel 100 keer gelezen in blaadjes, op websites en in reacties van andere mensen dat je altijd je data moet backuppen en dacht waarschijnlijk altijd "dat gebeurt mij niet- ik heb een hd met eeuwige levensduur" of; "de mijne is nog helemaal niet zo oud dus zal ie wel niet stuk gaan"…….


  Overigens kun je nu geen "backup" meer maken; het woord "backup" betekent dat je iets achter de hand hebt VOOR dat het misgaat zodat je dan gered bent.
  Wat jij wilt doen is je data ,die in principe als verloren beschouwd kan worden, toch redden.

  Sorry dat ik het een beetje inwrijf maar ja, onder jouw naam staat dat je al lid bent sinds 8 augustus 1999 en dat maakt je zelfs tot 1 van de allereerste leden van dit forum denk ik.
  Ik kan me bijna niet voorstellen dat je in die 6 jaar niet eerder op dit forum een bericht bent tegengekomen welke dezelfde strekking heeft als jouw probleem welke je nu hebt.
  Ik leef met je mee want het is toch altijd heel vervelend maar in mijn achterhoofd klinkt wat mijn moeder altijd zei als ik uiteindelijk toch op mijn platte bek op straat lag: wie niet luisteren wil….
 • Zo, eindelijk alles een beetje opgelost. Nieuwe harde schijf en XP etc. er weer nieuw op. Allereerst hartelijk bedankt nog. Ik vind het grandioos dat u zoveel hulp biedt. Om nog even terug te komen op het vorige mailtje. Toen ik zei, dat ik toch niet de enige kon zijn met dat probleem, bedoelde ik niet het overlijden van de harde schijf, maar het kiezen van de 'foutopsporingsmodus' via F8 bij het opstarten (in hetzelfde menu met de veilige modus) en de daarna ontstane problemen hierdoor'. Ik zou bijna willen zeggen: probeer het zelf maar eens….Ik wil natuurlijk niet dat u dezelfde problemen krijgt, maar wellicht bent u beter voorbereid op calamiteiten. Let wel: ik kom er zelf NOOIT meer aan.
  Groetjes en nogmaals bedankt.

  Cees

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.