Vraag & Antwoord

OS Windows

Programma's starten heel traag op

13 antwoorden
 • Ik werk onder XP prof. deze start normaal op, maar al mijn andere' programma's starten ZEER traag op, zoals Outlook en Internet. Computer is gescand op spyware maar niets gevonden, denk zelf dat een uitvoerige fragmentatie wel goed zou kunnen zijn, maar welk programma zou hier het beste voor zijn. of heeft iemand van jullie nog een beter idee of voorstel
 • Check voor de zekerheid je harde schijf ook nog even. Liefst voor je gaat defragmenteren. http://www.duxcw.com/faq/hd/diag.htm Helpt windows' defrag niet? Je kunt als alternatief eens kijken naar O&O defrag.
 • Hoi mdk, Dit is een bekend probleem en daar moet wat voor aangepast worden in het Windows register. Ik ben nu op mijn werk, ben aan het eind van de middag weer thuis, dan zal ik het bestandje wel eventjes online zetten zodat je het kunt downloaden. Je moet er dan op klikken en daarna eventjes opnieuw opstarten en dan start het als het goed is weer snel op allemaal.
 • Hoi mdk, Ik ben nu weer thuis. Heb het eventjes online gezet en hier kan je het downloaden: http://wwwhandel.nl/OutlookExpressTweak.reg De download start gelijk als je op de link klikt. Nu moet je op het bestandje klikken wat je binnen gehaald heb, en dan op ja klikken. Als het goed is moet het probleem dan verholpen zijn? Laat je het nog eventjes weten, dan kunnen eventueel andere mensen je verder helpen.
 • Had natuurlijk ook zo gekund: Kopieer onderstaande code in een kladblokbestand Sla het bestand op je bureaublad op als [b:4f349a70ee]OutlookExpressTweak.reg[/b:4f349a70ee] Opslaan als bestandstype: Alle bestanden(*.*)[code:1:4f349a70ee]Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}\InProcServer32] @="" "ThreadingModel"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}\LocalServer32] @=""[/code:1:4f349a70ee]Dubbelklik daarna op het bestand OutlookExpressTweak.reg en laat de wijzigingen aan het register toevoegen. Op deze wijze blijft deze tip langer voor dit forum behouden(zijn we niet afhankelijk van jouw server) :wink: Groeten smeenk
 • De gegeven tip met hetbestandje heeft alles weer perfect werkend gemaakt, hartelijk dank voor de medewerking
 • Hoi smeenk, Je hebt gelijk, maar eerlijk gezegd wist ik die code niet. Dit bestandje kwam ik een keer tegen op internet toen ik zelf dit probleem ook gehad heb. Mooi voor mdk dat het opgelost is. Ik ga nu het bestandje weer verwijderen van mijn acoount.
 • Weer wat geleerd :D Ik kende deze tweak ook niet, maar misschien dat een ander er ook nog wat aan heeft. Deze is nu ook via de zoekfunctie van dit forum te vinden. Groeten Smeenk :wink:
 • Hoi smeenk, Zoals jij de code opgeschreven hebt en uitgelegd heb hoe het gedaan moet worden is voor iedereen wel duidelijk lijkt mij. Waar ik hem gevonden heb durf ik eerlijk gezegd niet meer te zeggen.
 • Ik heb zelfs al een stukje uitleg gevonden over het hoe en het waarom(in het engels)[quote:a2685e4fb6]For some users when they remove windows messenger or just disable it from starting up automatically they experience a great slow down when launching Outlook express. Users who experience such a slow down will find a error in the system error log saying The server {FB7199AB-79BF-11D2-8D94-0000F875C541} did not register with DCOM within the required timeout. The solution this problem is quite simple. Just Open up regedit and search for the string {FB7199AB-79BF-11D2-8D94-0000F875C541} and modify the keys InProc32 and LocalServer32 default key to a empty string. After a reboot, Outlook will start up as fast as possible.[/quote:a2685e4fb6]In plaats van regedit te gebruiken dus gewoon die Tweak van jouw gebruiken dus Groeten smeenk :wink:
 • Hoi smeenk, Weet jij snel waar ik deze tweak kan plaatsen op een gratis server waar mensen het kunnen downloaden als ze dit topic lezen? Dan zal ik mijn link wijzigen zodat het daar altijd blijft staan en beschikbaar is voor de mensen.
 • Zou ik zo niet weten, laat dan toch eerst maar op je eigen server staan en het hoeft natuurlijk ook niet omdat ik de code in een bericht geplaatst heb en uitgelegd hoe er een uitvoerbare reg-file van gemaakt moet worden :wink: Je zou er ook nog even melding van kunnen maken in dit topic: [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93352]wat moet er in de Windows FAQ - in oprichting[/url] omdat het toch regelmatig voorkomt dat Windows Messenger wordt uitgeschakeld of verwijderd, het probleem zal dus ook zeer vaak voorkomen :wink: Groeten Smeenk
 • Hoi Smeenk, Ik zal er wel eventjes melding van maken in de link die je opgegeven hebt. Ik wist inderdaad dat het te maken heeft met het verwijderen Messenger. Wat ik alleen niet snap is dat het de ene keer wel goed blijft gaan en de andere keer dus alles zeer traag wordt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.