Vraag & Antwoord

OS Windows

Xp geïnstalleerd, daarna W98

Anoniem
taco78
8 antwoorden
 • Ik heb Windows XP geïnstalleerd op de eerste partitie op mijn HD (NTFS), daarna komt een data-partitie (NTFS) en als laatste heb ik een kleine 5 Gb FAT32 partitie met W98..

  Echter, hoe krijg ik het voor elkaar om in het boot-menu van XP de vermelding naar W98 op te nemen? Is dit mogelijk of moet ik een andere installatievolgorde hanteren? (eerst W98 op de eerste partitie, fat32, daarna WinXP op de tweede partitie NTFS)
 • Eerst Win98 en dan WinXP.
 • De installaties kunnen op dezelfde partities blijven gedaan worden, maar je moet eerst '98 op partitie 3 zetten en daaroverheen XP op partitie 1. XP regelt de dubbele bootmogelijkheid als ie, bij zijn eigen installatie, '98 herkent.

  Hoewel ik er niet bekend mee ben zou ik, voordat je eventueel gaat herinstalleren met verlies van van alles en nog wat, even kijken of een aparte bootmanager ook niet de 2 windowsversies beschikbaar kan maken.
 • XP en dan 98? Andersom zou wel makkelijker geweest zijn, mja.

  Nu moet er nog een en ander aangepast worden: http://www.tweakxp.com/tweakxp/display.asp?id=1178

  Bij punt 4 geef je aan op welke schijf Win98 moet komen.
  ('k heb ergens een Nederlandse vertaling zitten. Als je ze wil…)
 • Staat hier vanaf punt 13 uitgelegd: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=93702
 • Oké.. BootMagic installeren op de FAT32 partitie is een oplossing.. Rest mij alleen nog de vraag waarom BM niet op en NTFS schijf geïnstalleerd kan worden? :-?
 • [quote:776028378b="Simon87"]Oké.. BootMagic installeren op de FAT32 partitie is een oplossing.. Rest mij alleen nog de vraag waarom BM niet op en NTFS schijf geïnstalleerd kan worden?[/quote:776028378b] Dat is omdat het installeren van BootMagic alleen in FAT en FAT32 partitiies wordt ondersteund. Dit staat ook in de bijbehorende manual, en staat ook in een PDF bestand op de Partition Magic cd in de map English > Docs. Verder heb ik begrepen dat vanaf BootMagic versie 8.0 het mogelijk is om deze te installeren op een Logische FAT32 partitie.
 • [quote:646c39e90d="jolo"]Verder heb ik begrepen dat vanaf BootMagic versie 8.0 het mogelijk is om deze te installeren op een Logische FAT32 partitie.[/quote:646c39e90d]

  Best mogelijk, nog nooit geprobeerd. Ik vraag me alleen af waarom je dat zou willen. Je moet immers toch al een primaire FAT32 partitie hebben om Windows 98 op te installeren. Dat gaat in deze situatie niet op een logisch station.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.