Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP herkent aangesloten USB apparaten niet meer

Anoniem
peter55
8 antwoorden
 • Help!! Windows XP herkent de aangesloten USB apparaten niet meer.
  Ik heb het volgende probleem: op mijn PC heb ik 2 USB hubs aangesloten met allerlei USB randapparatuur. Van de ene dag op de andere dag herkent mijn computer de apparatuur niet meer. Als ik de apparatuur opnieuw installeer krijg ik de foutmelding dat de nieuw aangesloten apparatuur niet correct werkt. Ik krijg dan de melding dat het een onbekend apparaat is. De apparatuur werkt wel op een andere PC. Wat kan dit zijn en wie weet er een oplossing voor?
 • 1. Zijn het hubs met eigen voeding, m.a.w. heb je niet teveel stroomafname via de USB pporten van de compu?

  2. Is het hetzelfde verhaal als je eens een hub eraf haalt?

  3. Zo ja, installeer de USB drivers eens opnieuw. Staan meestal op je mobo CD. De drivers kunnen corrupt zijn geworden.
 • Ik heb het bovenstaande geprobeerd, maar het geeft geen resultaat. Dus wie weet nog een oplossing.
 • Hoop dat je van elders zinnige oplossingen krijgt, maar ik ben dan bang dat je je USB aansluiting op het mobo opgeblazen hebt. Dat kan gebeuren als je teveel apparatuur aan een poort hebt hangen, maar ook door interne zwakte van het onderdeel.

  Je kunt nog kijken of het helpt de kabels van de USB distributiepunten op het mobo naar de USB poorten in je kast los te halen en weer te bevestigen.
 • Het kan ook windows zijn die dwars ligt. Heb het zelf al een keer mee- gemaakt. Ik heb toen allles geformat en vers begonnen en toen was alles weer in orde. Wat betreft het opblazen vna de usb poort, dit kan maar dan moet je er toch wel heel veel aan hebben hangen ! Wat hangt er aan ? Hoeveel en wat ?
 • Ik heb een moederbord met achter op de kast 4 usb aansluitingen en voor 2 usb aansluitingen. Achterop heb ik 2 hubs aangesloten. Op de ene hub zitten 4 usb apparaten, t.w. een scanner, een fotoprinter, een deskjetprinter en een usb modem. Op de andere hub zitten ook 4 usb apparaten, t.w. een digitale fotocamera, een webcam en 2 externe harde schijven. Als ik de hubs loskoppel en de apparaten appart aansluit herkent Windows het ene aparaat wel en het andere apparaat niet.
 • De nieuwste driver voor je USB hub(s) misschien?
 • had ik ook met me moederbord die was niet van jouw merk,maar waarschijnlijk heb je dan je poorten opgeblazen :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.