Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP x64 edition op een nieuwe partitie

Anoniem
tomtom137
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben erg geinteresseerd in de WinXP x64, maar ik zit met een klein probleempje. Ik wil een nieuwe partitie maken voor deze Windows, maar de schijf is al beschreven en ik wil hem liever niet formatteren, dit is laatst nog gebeurd. Wat dus de bedoeling is, is dat het stuk vrije ruimte wat nog op mijn schijf staat, dat daar een partitie op gemaakt wordt. Mijn pa vertelde me dat dat niet mogelijk is via Windows, maar dat daar een speciaal programma voor nodig is. Ik weet dat Partition Magic hiervoor een handig programma is, maar dat is een betaald programma, en dat heb ik liever niet.

  Dus wat ik wil weten is dat wat ik net zei, klopt en of er een (liefst kosteloos of een goede functionele trial) programma is om dit uit te voeren.

  Alvast bedankt
 • Hallo

  Je kunt eens kijken naar het programma "FIPS" http://www.igd.fhg.de/~aschaefe/fips/.

  compu4ever
 • [quote:27cd090250="tomtom137"]Ik weet dat Partition Magic hiervoor een handig programma is, maar dat is een betaald programma, en dat heb ik liever niet. [/quote:27cd090250] Nieuwe partities maken en de grootte van bestaande partities wijzigen zonder dat u alles opnieuw hoeft te installeren, kan ook met Partitie Expert 9.0 van Easycomputing. Deze kost ongeveer de helft van Partition Magic. Als je dat nog te duur vind, zou je het ook kunnen proberen met QtParted. Dit programma staat onder andere op de Live CD van Knoppix Linux. Ik raad het dan te proberen met de Knoppix Live CD versie 3.9 of cd Knoppix Live DVD 4.0. Info daarover vind je in de Linux Faq.

  Vanzelfsprekend maak je eerst een back-up van alle onmisbare documenten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.