Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wmiprvse.exe

None
5 antwoorden
 • Ik heb een sterk vermoeden dat Microsoft me weer opgezadeld heeft met iets wat ik op het eerste zicht misschien niet nodig heb.
  Wmiprvse.exe maakt blijkbaar deel uit van Windows Managment Instrumentation (WMI). Het zit wel op de juiste plaats en is dus NIET het blijkbaar gelijkaardige virus.

  In elk geval heb ik er hier iets over gevonden. >>>
  http://www.neuber.com/taskmanager/process/wmiprvse.exe.html

  en hier ook nog van Microsoft zelf

  http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnclinic/html/scripting06112002.asp

  De vraag is dus heb ik dit wel nodig. Er blijken er wel een tweetal aktief in mijn Taskmanager. Indien ik op proces beindigen klik komt er steevast vlak daarna een terug. Mijn PC is de laatste tijd wat onstabiel, maar of dat hier iets mee te maken heeft is mij een raadsel. Waarschijnlijk zal dit wel onder services.msc definitief te stoppen zijn, i.p.v. via de TaskManager waarbij het dan telkens terug aktief word.

  Het ene zit onder windows\system32\wbem
  en het andere onder windows\system32\dllcache

  wanneer het op mijn computer gekomen is, is mij ook niet duidelijk. Beide zijn gemaakt op 07.10.04 en gewijzigd op 09.09.02

  Het zou mij niet verwonderen dat het er tijdens een Windows update bijkwam

  Weet iemand hier iets meer over ????
 • Misschien stelt dit je gerust.
  http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/wmiprvse/
 • Bedankt alvast, maar ik heb dat programma toevallig al een tijdje. En volgens hun website zou je dus meer kunnen te weten komen indien je dat programma hebt. Nee dus. Zij weten er blijkbaar nog oneindig minder vanaf dan ik te weten ben gekomen via die 2 links, maar waar ik in feite niets van snap. Dat het niet onveilig was wist ik reeds. Ik wou je nog een screenshot geven van het lege infovenster op mijn WinTasksPro5, maar moet vaststellen dat het nu (voorlopig althans waarschijnlijk) niet aktief is, zonder dat ik iets heb moeten doen of mijn PC afzetten sedert de vorige post (een paar uur geleden kwam het nog steeds terug na deactivatie via de TaskManager). Een echt vreemd spul dus genre "ET Phone home". Terug naar af.
 • Wat je ook kan doen het advies van deze site opvolgen,dus alle services op handmatig zetten,zie je vanzelf wat er echt nodig is,die zet je dan op Auto
  http://www.schoonepc.nl/optim/bootvis.html
 • Zeer handig, het advies op de site om een voor een die services uit te schakelen en dan telkens een tijdje de PC verder te gebruiken dient wel strikt gevolgd te worden (ook de afhankelijkheid van een andere service); heb namelijk ooit eens een aantal tegelijkertijd uitgeschakeld en kon niet meer op het net. Ik dacht dat een systemrestore me toen geholpen heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.