Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Help! Programma's openen niet, installeren lukt niet meer

smeenk
15 antwoorden
 • Hallo,

  ik (nouja, mn vader) zit met het volgende probleem. Hij kan namelijk sommige programma's gewoon niet meer openen, bijvoorbeeld Paint, die ik zonet wilde gebruiken om een screen te maken van de foutmelding die ik kreeg toen ik Dustbuster wilde installeren. Ik snap er niets van.

  Hij waarschuwde mij toen zijn computer trager werd met het openen van voornamelijk internet. Ze hebben zelfs enkele dagen niet op internet gekunt, er kwam een foutmelding HTTP-500: interne server-fout geloof ik.

  Ik heb natuurlijk meteen geprobeerd Hitmanpro te laten draaien, maar toen kwam weer diezelfde fout die ik zonet ook bij Dustbuster had:
  Error:
  Acces violation at address 77F485F5. Write of address 00000038.

  Ik ga zodadelijk defragmenteren, maar dat is laatst ook al gebeurt, niet zo heel lang geleden, dus ik weet niet of dit veel verschil uit gaat maken. Ik hou jullie wel op de hoogte.
  *edit: ik kom overigens ook niet meer in het software-scherm, hij opent het gewoon niet meer.
  *edit: ook defragmenteren lukt niet meer…

  Meanwhile, weet iemand wat te doen tegen dit probleem?
  Met vriendelijke groet,

  Jantje
 • Scan het geheugen eens met memtest ( www.memtest.org ). Zet de image op floppy/cd en start er van op. Laat hem zo'n 3 uur controleren.
 • ahum.. sorry, maar ik ben ietwat onervaren wat betreft memtest, dus kunt u iets duidelijker zijn over hoe dit werkt?
  dank
 • Wil je een CD gebruiken: http://www.memtest.org/download/1.60/memtest86+-1.60.iso.zip
  Wil je een floppy gebruiken: http://www.memtest.org/download/1.60/memtest86+-1.60.floppy.zip

  Voor de CD: Pak het bestandje uit met WinZIP of WinRAR zodat je memtest86+-1.60.iso krijgt. Brand die als image op CD met bijvoorbeeld Nero. Start je PC opnieuw op en zorg dat de CD/DVD rom in de BIOS bovenaan staat bij boot sequence. De PC start nu op van de CD en gaat automatisch het geheugen controleren.

  Voor de floppy: Pak het bestandje uit met WinZIP of WinRAR zodat je memtest86+-1.60.floppy krijgt. Open die map en vervolgens de map floppy. Dubbel klik vervolgens op install.bat en stop een floppy in je floppydrive.
  Start je PC opnieuw op en zorg dat de floppy in de BIOS bovenaan staat bij boot sequence. De PC start nu op van de floppy en gaat automatisch het geheugen controleren.
 • dank u. ik ga het meteen proberen. ik ga zodadelijk weg, maar ik laat de pc dan wel aanstaan, zodat ie kan controleren. Ik neem aan dat ik daar niet hoef bij te blijven.

  ik hou jullie op de hoogte.

  Jantje
 • En als dat niks oplevert, test je ook de harddisk.
  http://www.duxcw.com/faq/hd/diag.htm
 • ok..dat leverde dus idd niks op, tenminste, ik neem aan dat als ik naar de tests kijk en bij error: elke keer 0 vindt, dat er geen errors zijn….

  ik ga zodadelijk die harddisk checken, we'll see.

  dank,

  jantje
 • ook de harddisk ondertussen getest (weet dat het een beetje lang duurde), maar ook dit leverde niets op. De problemen zijn een tijdje iets minder geweest, maar komen nu weer net zo hard terug.
 • Is de computer voorzien van een deugdelijke firewall en antivirus? Is windows up to date?
 • jah, we hebben in de router een firewall en norton staat dag en nacht aan. Ook windows updates staan gewoon aan en worden gewoon geinstalleerd. We hebben alleen geen service pack 2 genomen, wegens de vele problemen die dit veroorzaakte waar wij her en der van hoorde.
 • Hmm, dan is windows dus gewoon NIET up to date.
 • mij dunkt dat er een hijack-expert naar moet kijken.
  lees hoe je een hijacklog maakt in de link ´spyware faq´ onder het bericht van gerben.
 • [quote:508be5ca1c="jantjebeton"]We hebben alleen geen service pack 2 genomen, wegens de vele problemen die dit veroorzaakte waar wij her en der van hoorde.[/quote:508be5ca1c]Neem van mij maar aan dat de problemen die je kan krijgen door geen SP2 te installeren vele malen groter zijn dan de problemen die SP2 veroorzaakt :wink:
  Systemen zonder SP2 zijn zo lek als een mandje en lopen dan ook snel vol met trojans en spyware.

  Groeten smeenk
 • Geheugen: www.memtest86.com (floppy versie, liefst een nacht laten lopen)
  Schijf: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddvaag
 • [quote:9585a8debc="smeenk"][quote:9585a8debc="jantjebeton"]We hebben alleen geen service pack 2 genomen, wegens de vele problemen die dit veroorzaakte waar wij her en der van hoorde.[/quote:9585a8debc]Neem van mij maar aan dat de problemen die je kan krijgen door geen SP2 te installeren vele malen groter zijn dan de problemen die SP2 veroorzaakt :wink:
  Systemen zonder SP2 zijn zo lek als een mandje en lopen dan ook snel vol met trojans en spyware.

  Groeten smeenk[/quote:9585a8debc]
  smeenk - sorry, maar die bewering is ietwat overdreven. Ik heb thuis geen SP2 geinstalleerd, deels vanwege de negatieve reacties in het begin, deels omdat ik niet wil dat windows/MS zich bemoeit met de beveiliging van mijn computer. Naast mijzelf wordt dit systeem nog door 2 anderen gebruikt, die beidde wel enigszinds letten waarop ze klikken, maar verder niet echt veel van computerbeveiliging weten. alle 3 werken we onder admin accounts (XP home). Ik heb de boel goed dichtgetimmerd met anti-malware (spyware blaster, spybot S&D), virusscan (bitdefender standard) en zonealarm (op 1 na uitgebreidste versie).

  ik bezoek regelmatig sites die ik uit beveiligingsoogpunt "riskant" zou noemen.
  Pc is virusvrij, en ook geen last van enige mallware.

  mijns inziens maakt het, zolang je weet waar je mee bezig bent, weinig uit of je SP2 wel of niet hebt geinstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.