Vraag & Antwoord

OS Windows

[W2003 > XP] Instellingen per gebruiker overzetten

Anoniem
roel-online
2 antwoorden
  • Hallo allemaal,

    Hopelijk kunnen jullie me uit de brand helpen want ik heb het zooitje hier thuis weer eens kapot gemaakt. *schaam*

    Momenteel heb ik een server met Windows Server 2003 Standard Edition waarop gebruikers zich lokaal aanmelden. (Vroeger meldden ze zich aan via Terminal Server, maar dat is niet meer.) Ik was bezig met het configureren van een domeincontroller / active directory op deze server omdat ik wil dat elke gebruiker op elke computer in huis de beschikking heeft over z'n eigen instellingen (zoals bij Terminal Server het geval is, maar dan alle bewerkingen lokaal). Tijdens dat 'gekloot' heb ik de functie domeincontroller geinstalleerd en weer verwijderd met het nare gevolg dat alle gebruikers (op Administrator na) die ik voorheen had zo verdwenen zijn! Lokaal aanmelden gaat dus niet meer. In de map 'Documents and Settings' zijn wel de mappen van de gebruikers te vinden zoals voorheen…

    Om alles maar meteen op te lossen leek het me verstandig om de server te vervangen door een Windows XP Machine met daarop de instellingen van de gebruikers zoals voorheen. Maar hoe zet ik in hemelsnaam instellingen over?! Windows Server 2003 beschikt niet over zo'n fancy 'instellingen-overzetten'-functie als XP. De map 'Documents and Settings' klakkeloos kopieëren is niet de oplossing heb ik begrepen. (Bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker met dezelfde naam maakt ie toch een nieuwe map?)

    Iemand enig idee?
  • Als je eerst de gebruikers aan maakt en daarna de mappen over kopieert, vraagt Windows of je de bestaande bestanden wilt vervangen. Antwoord je met ja, dan worden alle bestanden in de mappen van de betreffende gebruiker geplaatst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.