Vraag & Antwoord

OS Windows

Kopieren/backuppen van hele partities

Anoniem
JimBFB
10 antwoorden
 • Ik maak meestal geen gebruik van een programma voor een back-up, omdat ik daar al eens een paar keer een slechte ervaring mee gehad heb.
  Ik doe het dus op de normale manier 1:1.
  Bij het kopieren van bestanden buiten de OS partitie lukt dat normaal zonder problemen.
  Dat is natuurlijk niet het geval bij het kopieren van mijn OS (C) system partitie.
  Er zijn heelwat bestanden die zich niet laten kopieren.
  Ik wil die dan gewoon overslaan maar dat lukt natuurlijk niet omdat mijn gehele kopieerprocedure op dat moment stopt.
  Bestaat er een middel om gewoon met het kopieren door te gaan en de bestanden die niet kunnen gekopieerd worden over te slaan ? Bij het tegenkomen van zo'n bestand en de melding dat het om de een of andere manier niet kan gekopieerd worden zou er zoiets moeten bestaan als "skip".
 • Begrijp ik het goed als je alles op je C-partitie wilt kopieren en/of mee wilt nemen in je backup? Wat wil je daar mee bereiken?
 • OF je maakt toch een 1:1 diskclone (als je schijf in orde is, doen de betere imagingprogrammas het uitstekend!) OF je gebruikt een (zelfs in Windows ingebouwd) backup- of synchronisatieprogramma zoals Syncback, dat je alle mappen, behalve je systeemmappen, laat kopieren. Eenmaal je systeemmmappen uitsluiten in het profiel en met 1 druk op de knop wordt alles weer netjes gekopieerd.

  Ik denk niet dat er een progje is dat aan jouw specifieke wensen voldoet. Vind het ook een bijzondere wens……….
 • Kees A: Ja, dat weet ik ook wel, maar ik heb tot twee keer toe een probleem gehad met die standaard back-up tool van Windows. Op het ogenblik dat je dan dat bepaald bestand nodig had was het onvindbaar. Bovendien worden die bestanden gecomprimeerd en moet je ernaar gaan zoeken in zo'n piepklein venstertje. En bij het maken van die back-up van je C dan stopt het programma ook om de haverklap met berichtjes dat het dit of dat niet kan kopieren, met dit voordeel echter wel dat je gewoon op doorgaan of skip kan klikken. De cloonmethode heb ik nog niet uitgeprobeerd. maar geraak er eerlijk gezegd niet aan uit

  JBS: Jou vraag had ik natuurlijk wel zien aankomen.
  Wat probeert iemand te bereiken met het kopieren van zijn C partitie. In die C partitie zitten toevallig nog heel wat bruikbare bestanden, ook in de Windows EN in de program files map.

  Ik had bvb laatst per ongeluk een exe nog wat andere spullen uit een program files folder van een programma per ongeluk gewist (dus niet de installer.exe van dat programma). Even terughalen uit mijn backup van mijn C die ik had zou zo gebeurd zijn, echter bleek de versie van het programma in mijn C backup een oudere versie v/h programma te zijn. In die omstandigheden kon ik natuurlijk niets aanvangen met het exe bestand noch met die andere bestanden. Ik heb vroeger nog eens dergelijke dingen gedaan met zaken uit een C backup, zonder problemen als je weet wat je doet natuurlijk.
 • [quote:152b59d8e3="JimBFB"]JBS: Jou vraag had ik natuurlijk wel zien aankomen.
  Wat probeert iemand te bereiken met het kopieren van zijn C partitie. In die C partitie zitten toevallig nog heel wat bruikbare bestanden, ook in de Windows EN in de program files map.

  Ik had bvb laatst per ongeluk een exe nog wat andere spullen uit een program files folder van een programma per ongeluk gewist (dus niet de installer.exe van dat programma). Even terughalen uit mijn backup van mijn C die ik had zou zo gebeurd zijn, echter bleek de versie van het programma in mijn C backup een oudere versie v/h programma te zijn. In die omstandigheden kon ik natuurlijk niets aanvangen met het exe bestand noch met die andere bestanden. Ik heb vroeger nog eens dergelijke dingen gedaan met zaken uit een C backup, zonder problemen als je weet wat je doet natuurlijk.[/quote:152b59d8e3]Kun je dan niet beter regelmatig een image maken van de C-partitie. Bij problemen heb je die in enkele minuten terug gezet en is de situatie weer zoals vanouds.
 • Kijk eens naar Syncback: http://www.2brightsparks.com/ en dan de freewareversie. Hiermee maak je -ongecomprimeerde- direkt te benaderen backups, waarbij je ALLES kunt instellen. Bijv: nieuwere versies overschrijven oudere versies of laten ze ongemoeid. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat dit progje niet aan jouw verlangens zou voldoen.
 • JBS: ik heb daar eerlijk gezegd nooit uit wijs geraakt uit die images, en om een of ander bestandje te rekupereren vind ik dat volledig terugzetten van een image toch wel wat ingewikkeld. Ik heb het vroeger nog al eens gehad dat ik een of ander bestandje kwijt was. Gewoon terughalen uit die backup is toch zo gepiept.

  KeesA: bedankt ga ik eens bekijken

  Beide bedankt alvast.
 • By the way: ik gebruik 2 verschillende imageprogrammas. Je kunt uit een image ELK willekeurig bestand terugzetten. Het is geheel niet nodig de image in zijn geheel terug te zetten
 • [quote:8dc2b1701a="KeesA"]By the way: ik gebruik 2 verschillende imageprogrammas. Je kunt uit een image ELK willekeurig bestand terugzetten. Het is geheel niet nodig de image in zijn geheel terug te zetten[/quote:8dc2b1701a]Om de een of andere manier geraak ik er niet aan uit welke de freeware vrersie is op http://www.2brightsparks.com/ … tenzij je natuurlijk de 14d trial bedoelde. Het is me niet duidelijk. Ik heb al wel de SyncbackSESetup.exe gedownload maar denk niet dat dat de freewareversie is waarva jij spreekt
 • Zo ongeveer midden op de pagina zie je links naar de freeware versie staan. De link naar de NL versie: http://www.2brightsparks.com/assets/software/SyncBack_Setup_NL.zip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.