Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

microsoft .NET Framework 1.1

Security
21 antwoorden
 • Voor een fotoalbumsite moet ik .NET Framework 1.1 installeren. Het programma levert het keurig aan, alleen bij het installeren op mijn computer blijft deze hangen in het setupscherm van Microsoft .NET Framework 1.1. Volgens mededeling van het scherm is hij bezig met 'verzamelen van de benodigde gegevens'. Vervolgens blijft het reeds een kwartier stil en gebeurt er niets.

  Enige weken geleden heb ik het al eerder proberen te installeren omdat het programma ook handig zou zijn om RAW fotos te lezen. Ook toen had ik hetzelfde probleem.
  Ik heb windows XP professional, met servicepack 2 geinstalleerd en automatische update aan. Verder Norton Internet security.
  Wie heeft advies. Vast hartelijke dank.
  Tonsche
 • je kan .NET Framework 1.1 ook via de windows update site krijgen dacht ik. wellicht dat je die eens moet/kan proberen
 • Ik heb het bestand enkele weken geleden ook via Windows update proberen te installeren. Toen kreeg ik hetzelfde probleem. Dus via de officiele Microsoftsite lukt het niet. Halverwege blijft alles gewoon hangen.
  Groet,
  Tonsche
 • Ik heb .NET framework 1.1 nog een keer proberen te installeren. Weer hetzelfde. Op een gegeven ogenblik stopt de installatie, terwijl het schermpje zegt dat hij bezig is. Een nacht laten staan. Niets verder. Proberen te annuleren. Melding dat hij nog bezig was. Weer laten staan en op gegeven ogenblik weer geannuleerd. Toen kwam eindelijk de melding van Microsoft dat een fout geconstateerd was. Na enige tijd kwam het volgende bericht:
  Interne fout 2755.1601. C/docume~I|AEAE7~I.SCH\LOCALS~I\TEMP\IXPOOO.TPM
  etfx.msi
  Met de opdracht zoeken heb ik geprobeerd het bestand te vinden, maar dat lukte niet.
  WIE KAN MIJ HELPEN?
  Groet,
  Tonsche
 • misschiem moet je deze is proberen ( deze installeert anders zeggen ze?)
  uitpakken en dubbel klikken op Netfx.msi
 • En nog eentje: http:/
  yanvm.msfn.org/
 • hartelijk dank voor jullie reacties
  Ik heb eerst de suggestie van Amira gevolgd. Er gebeurde rprecies het zelfde wat ik al eerder had meegemaakt. Donloaden lijkt goed te gaan maar de installatie blijft steken in het setupscherm met het bericht Stopping services Service IIS berichten Time remaining 43 seconds.
  En dan zit er verder geen beweging meer in.
  Vervolgens het voorstel van Gerben gevolgd. Bestand gedownload en opnieuw NET framework proberen te installeren. Nu bleef alles hangen bij:
  De update wordt nu geinstalleerd, installatiestatus: Installatie initialiseren. Voortgang bleef steken. Dus ook niets.
  Tonsche
 • Misschien moet je het zoeken in de windows installer? Daar is een update voor, ik meen 3.1v2 als laatste.
 • Ook dit heb ik geprobeerd. Zo leer ik iedere keer weer wat bij. Helaas is de laatste versie van windows installer 3.1 v2 geinstalleerd. versie nummer 3.1.4000.2435
  Daar ligt het helaas niet aan, maar in ieder geval weer bedankt.
  Groet,
  Tonsche
 • Ik heb CCleaner gedraaid. Daar krijg ik de melding dat er "een ontbrekend DLL bestand is.
  Vervolgens heb ik Norton Windoctor gedraaid. Daar krijg ik de melding van 7 problemen die niet gerepareerd kunnen worden
  C:\Program Files\Common Files\Installshield\Professional\Runtime\0701\Intel32\DotNetinstaller.exe kan een benodigd bestand niet benaderen.
  "mscoree.dll"
  Bij de andere 6 meldingen krijg ik vergelijkbare meldingen die allemaal slaan op hetzelfde ontbrekende bestand.
  Hoe krijg ik het ontbrekende bestand geinstalleerd???
  Vast hartelijke dank voor de hulp.
  Groet,
  Tonsche
 • hier
 • Je kunt ook eens proberen .NET framework 2.0 beta 2 te downloaden… :-?

  Ici:
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=41070791-8912-4F94-AC46-7CE0E386D5C9&displaylang=en

  Groet,
 • Zoals Amira had aangeraden heb ik de ontbrekende file mscoree.dll in de systeem 32 map geinstalleerd. Vervolgens bleek ook msvcr70.dll te ontbreken. Die heb ik ook opgezocht op de site dll-files.com. Ook gedownload en in systeem32 map geplaatst.
  Zowel CCleaner als Windoctor gaven geen problemen meer aan.
  Vervolgens hoopvol .NEt Framework 1.1 proberen te installeren. Helaas scherm blijft gewoon weer hangen. Installatiestatus: Installatie initialiseren… en voortgang 0,000
  Balen.
  Ik weet niet of het verstandig is dat ik een betaversie installeer.
  Ik weet niet of er nog andere mogelijkheden zijn?
  Groet,
  Tonsche
 • Ik kan het nog steeds niet uitstaan dat het niet lukt. De betaversie 2.0 kan ik niet gebruiken voor het fotoprogramma. Onlangs was ik met de routeplanner van planet bezig (map 24) Daar kwam de melding dat Java Virtual Machine verouderd was. Toen ik deze ging updaten kreeg ik de melding dat J2SE Runtime Environment 5.0 update 4 een terugdraaibewerking moest maken ivm Net Framework.

  Hebben de Java Virtual Machine en NET Framework iets met elkaar te maken? Ik heb geen enkel idee wat er gebeurt als ik Java verwijder?
  Graag hulp. Vast bedankt.
  Tonsche
 • Probeer eens te installeren in veilige modus, ik heb ook een paar keer gehad dat ik sommige programma's niet kon installeren. Misschien maken andere programma's gebruik van bestanden die NET Framework wil wijzigen/verwijderen.
 • Ik heb het geprobeerd, maar ook dat lukte niet.
  In ieder geval bedankt voor de tip.
  Groet,
  Tonsche
 • Het probleem is opgelost. Ik heb heel simpel van Norton, de persoonlijke firewall uitgezet en alles liet zich als een zonnetje installeren.
  groet,
  Tonsche
 • Dat kan inderdaad ook nog, wordt overigens ook bij veel installaties geadviseerd om de firewall uit te zetten. Zei Norton dan niet dat er een programma toegang vroeg tot het internet?
 • Neen Norton vroeg niets. Ik zal hem maar weer wel inschakelen.
  Groet,
  Tonsche
 • Ik ben sowieso geen fan van Norton, en in het algemeen ook niet van alles in één pakketten omdat die over het algemeen alles niet goed doen. Je kan beter voor elk doel/probleem een appart programma gebruiken, dat werkt over het algemeen veel beter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.