Vraag & Antwoord

OS Windows

lsass.exe: systeemfout

6 antwoorden
  • Hallo, Een kennis van mij heeft het volgende probleem: Bij het opstarten van windows XP verschijnt de foutmelding "lsass.exe: systeemfout Er zijn onvoldoende systeembronnen beschikbaar om de api te voltooien." De pc start windows niet verder op. Na het wegkikken van de melding sluit windows af en start de pc opnieuw op. Ik heb op internet gezocht. Er zou sprake kunnen zijn van het sasser-virus (lsass.exe is met een kleine letter l). Ik heb een bootable cd gemaakt met daarop 2 dos virusprogrammma's: 1. F_PROT 2. AVAST for DOS. Beide virusscanners ontdekken geen virus. Wie heeft nog een suggestie? Ruerd Heida
  • Start eens op in veilige modus ( F8 ). Hoe ver kom je dan? Doe dan eens start > Uitvoeren > msconfig [enter] > tabblad opstarten. Vink daar alles uit wat eigenlijk niet met Windows opgestart hoeft te worden. Staat daar ook wat verdachts bij?
  • - Wanneer is bij het opstarten? - Kan je in Veilige modus komen? - Heeft uw kennis de laatste tijd een wachtwoord gewijzigd? [url=http://www.google.nl/search?q=lsass.exe:+systeemfout&hl=nl&lr=&start=10&sa=N]klik[/url] //JBS was eerder 8)
  • bedankt voor de suggesties. Veilige modus via F8 loopt ook vast. Het eindigt met een kniperende promt. We hebben niets gewijzigd in wachtwoorden etc. Via start naar MSConfig lukt niet omdat we niet bij start kunnen komen. De PC loopt eerder al vast.
  • Ik heb het opstarten nogmaals doorlopen om aan te kunnen geven wanneer de foutmelding precies komt: Het begint met een Acer (Acer laptop) scherm (kort) Daarna knipert hij een paar keer en komt een zwart schem met het Windows XP logo. Daarna komt een scherm (donkere blauwe boven en onderbalk met bovenin het Windows XP logo in wit, het middengedeelte is lichtblauw) waarin wordt gevraagd om een schijfcontrole: "Het bestandsysteem op C: wordt gecontroleerd Het type bestandsysteem in Fat32 De schijfruimte van een of meer stations moet op consistentie worden gecontroleerd. U kunt de schijfcontrole annuleren, maar wordt aangeraden de procedure niet af te breken" Ik het dit de eerste keer laten doen. De computer is een hele nacht bezig geweest. In de resultaten zag ik niets bijzonders. Als ik het nu nog eens laat doen dan is hij snel klaar (1 minuut) en komt met de volgende melding: "...... De bestanden en mappen zijn gecontroleerd. Verloren ketens omzetten in bestanden (J/N)? Ja (deze keuze maakt de PC zelf) Onvoldoende schijfruimte om verloren gegevens te herstellen. 5404928 Kb in 292423 herstelbare bestanden. Er zijn problemen vastgesteld met het bestandsysteem die niet kunnen worden hersteld. 28806480 KB totale schijfruimte 860960 KB in 342 verborgen bestanden 20864 KB in 935 mappen. 22513536 KB in 25711 bestanden 80 KB in beschadigde sectoren 0 KB beschikbaar 16384 bytes per cluster 1800405 clusters in totaal op schijf 0 clusters beschikbaar op schijf" Vervolgens loopt hij door naar de foutmelding: "lsass.exe - systeemfout Er zijn onvoldoende systeembronnen beschikbaar om de API te voltooien" Nagenoeg gelijktijdig verschijnt op de achtergrond een blauw scherm met de mededeling: "Windows XP windows wordt geladen" Dit alles overzien lijkt het wel of hij bij het opstarten een fout heeft ontdenkt en deze heeft willen repareren maar daarbij te weinig schijfruimte heeft ontdekt en is vastgelopen. Ik duik er zelf nog maar eens goed in, misschien ligt de fout niet bij lsass.exe....maar meer in een hardware probleem..... Tips zijn natuurlijk altijd welkom. Met groet Lex (eigenaar computer)
  • Waarschijnlijk is je HD te vol of is hij beschadigd. Ook kan je tabel beschadigd zijn, dit is alleen op te lossen door een format.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.