Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 heeft 1 malig internet en daarna niet weer HELP!

Anoniem
Bendert
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb mijn oude Pentium 2 weer eens uit de kast getrokken om klaar te maken voor mijn vriendin, zodat ze kan msnen ermee. Ik heb hier Windows 98 SE op geplaatst en dat ging probleemloos. Ik heb daarna mijn 3Com ISA netwerkkaart erin gedaan omdat degene die erin zat driverproblemen had. De driver is een standaard windows driver. Ik heb vervolgens mijn Draytek 2200E router ertussen geplaatst en ingesteld als DHCP server.

  Mijn eigen PC met windows XP heeft geen problemen en pakt hem automatisch. De Pentium2 heeft in het begin ook geen problemen en ik kan vrolijk surfen naar alle sites. Ik start de pc vervolgens opnieuw op en bats geen internet meer. Al het mogelijke geprobeerd wat ik nog wist van 98 (wizard verbinding, tcp/ip verwijderen en opnieuw installeren, netwerkkaart opnieuw installeren en nog wat softwarematig gekloot) en helemaal niks.

  Tot overmaat van ramp windows 98 erover heen geinstalleerd en hoera weer internet, ik ga naar windows update download vrolijk wat en dat gaat een uur goed, ik start opnieuw op en weer hetzelfde probleem. Ik kan zelfs mijn router vanaf die pc niet meer benaderen en pingen geeft ook geen resultaat. Ook als ik handmatig ip adressen toeken heb ik op de 98-PC geen internet, maar op de XP PC gewoon wel.

  Ik zou graag onder 98 blijven werken op die oude pc, omdat die niet veel ruimte in beslag neemt (zit een 1GB schijfje in voor nood), maar wie helpt me van dit vervelende internetprobleem af!!
 • Heb je dit al gepbrobeerd
  Netwerkkaart er uit halen
  PC weer opstarten
  PC uit zetten
  Netwerkkaart er weer in zetten

  Ook kan je eens kijken als die in een andere IRQ kan zetten. Verder kan het nog liggen aan de DHCP, heb je al statische IP's geprobeerd?
 • Probeer eens een Winsock repair…

  http://www.webpath.net/content/view/19/58/


  Voor meer info over wat Winsock doet, zie onderstaande link…

  http://searchwin2000.techtarget.com/sDefinition/0,290660,sid1_gci213375,00.html
 • Dat met de netwerkkaart heb ik al geprobeerd en ik heb em ook al in mijn andere ISA slot gehad en tot zover geen geluk. Van winsock herinner ik me nog wel wat en dat ga ik proberen. In het windows 98 tijperk heb ik voor @home gewerkt en daar hadden we ook met die problemen te maken. Meestal was het heel erg eenvoudig, maar hier kom ik zelfs niet uit.

  Statische IP's ook al geprobeerd en werkt ook niet. Met DHCP krijgt hij wel netjes een ip maar weigerde elke verbinding en met refreshen kon hij opeens de DHCP-server niet vinden.

  Nog even een opmerking: als de pc na een tijdje in de slaapstand gaat en ik haal em er weer uit heb ik op miraculeuze wijze weer internet. Nu toevallig kan ik ermee internetten ook na het opnieuw opstarten, dus ik hoop dat het nu wil en anders probeer ik winsock.

  Bedankt voor het snelle antwoord!!
 • [quote:1cd3ace4db="Bendert"] Tot overmaat van ramp windows 98 erover heen geinstalleerd en hoera weer internet, ik ga naar windows update download vrolijk wat en dat gaat een uur goed, ik start opnieuw op en weer hetzelfde probleem. Ik kan zelfs mijn router vanaf die pc niet meer benaderen en pingen geeft ook geen resultaat. [/quote:1cd3ace4db] Maar op het moment dat je internet verbinding niet meer werkt in Windows 98, brandt dan nog wel dat ledje op je netwerkkaart? Indien ja. Typ dan eens achter de MS-DOS prompt
  [code:1:1cd3ace4db] ipconfig /release_all [/code:1:1cd3ace4db][Enter] gevolgd door
  [code:1:1cd3ace4db] ipconfig /renew_all [/code:1:1cd3ace4db][Enter]
  [quote:1cd3ace4db="Bendert"] Ook als ik handmatig ip adressen toeken heb ik op de 98-PC geen internet, maar op de XP PC gewoon wel. [/quote:1cd3ace4db] Als in Windows XP internet wel goed werkt via DHCP, dan kun je die in Windows 98 ook wel op DHCP laten staan.
  [quote:1cd3ace4db="Bendert"] Dat met de netwerkkaart heb ik al geprobeerd en ik heb em ook al in mijn andere ISA slot gehad en tot zover geen geluk.[/quote:1cd3ace4db] Had je dat geprobeerd om dat je dacht dat er iets niet in orde is met dat ISA slot? Staat die ISA netwerkkaart in pnp modus? Dan krijgt deze automatisch een vrije IRQ toegewezen. En deze kan je dus niet wijzigen door 'm in een ander ISA slot te plaatsen. Als de ISA netwerkkaart in pnp modus staat, dan zou tijdens het opstarten van de pc er info over getoond kunnen worden. Als voorbeeld over mijn ISA netwerkkaart toont de BIOS de volgende info
  [code:1:1cd3ace4db]
  ISA/PNP device listing.

  Card Device
  No No DMA IRQ Device Name
  1 0 NA 5 NE2000 Plug & Play Ethernet Cards
  [/code:1:1cd3ace4db]
  Tersten of wijzigen van de configuratie van de ISA netwerkkaart, kan via de diagnostische software van de netwerkkaart fabrikant.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.