Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows update uninstall info

Jim van Zweeden
8 antwoorden
 • Al vaker is genoemd dat de uninstall info van Windows updates verwijderd kan worden. Blijkbaar heeft de map $hf-mig$ (als ik me de naam goed herinner, ik heb even geen XP bij de hand) hier ook iets mee te maken….. Vraag:
  Kan deze map eveneens in z'n geheel weg, of uitsluitend de inhoud?
 • Deze map mag in zijn geheel niet verwijderd worden. Hierin staan bestanden die gebruikt worden als er bestanden ontbreken door een mislukte (toekomstige) Windows Update. Ook worden er van hieruit bestanden teruggezet indien deze dreigen vervangen te worden door oudere versies van deze bestanden. GDR-bestanden geloof ik, wat dat precies zijn weet ik alleen niet precies. Dit is wat ik er van begrepen heb. Het is in ieder geval iets anders dan de $NtUninstall$ mappen die je normaliter ziet na Windows updates. Deze zijn bedoeld om de hotfix weer te verwijderen in geval van problemen.
 • Mmm….: ik heb deze map laten staan, maar de inhoud verwijderd. De inhoud leek mij te refereren (gelet op de namen) aan de afzonderlijke uninstall info. Het enige wat er nog staat is dus de map zelf…..
 • Waarom zou je deze verwijderen? Het levert je hooguit honderd megabyte ruimte op. Heb je een ruimtegebrek koop dan eerder een harde schijf, die dingen kosten niets meer tegenwoordig.
 • Uiteraard is 't niet de bedoeling om me te fixeren op deze map, maar 't betrof een onderdeeltje in het kader "schoonmaakactie".
  Op den duur bulkt het van kleine mappen en bestanden. Individueel levert verwijdering weinig op, maar tel de hele mikmak maar eens bij elkaar!
 • Om echt overbodige zooi op te ruimen is het freeware programma Crap Cleaner een goeie. Het zal je verbazen hoeveel zooi dit programma vindt dat je zo kan verwijderen.

  http://www.ccleaner.com/

  Misschien een beetje off-topic maar in het kader van je schoonmaakactie…
 • Crapcleaner verwijdert geen windows update backups.
 • [quote:9af0f9e902="gerben"]Crapcleaner verwijdert geen windows update backups.[/quote:9af0f9e902]

  Weet ik, maar in het kader van de schoonmaakactie, omdat ie daarmee bezig is. Vandaar dat ik zei dat het misschien een beetje off-topic was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.