Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Inkomende E-mail berichten blokkeren.

None
11 antwoorden
 • Ik werk met Outlook Express en windows XP pro. Een ontvanger kan ik blokkeren indien er een afzender is via Berichten/Blokkeren/verwijderen. Die komt niet meer terug. Nu is het kennelijk door slimme kameraden ontdekt dat zonder verzendersnaam je het niet kan blokkeren. Hoe verhelp ik dit zonder mijn e-mail adres te veranderen? :roll:
 • Kun je bij "Extra/Berichtregels/Afzenders/Toevoegen niet zoiets invullen als: <> (twee scherpe haken dus).

  E-mail adressen staan in de header altijd tussen zulke haken en mogelijk dat dan berichten zonder afzender (dus met alleen die haken) er wel uitgefilterd worden.

  Ik kan het zelf niet uitproberen bij gebrek aan berichten zonder afzender maar het is misschien een poging waard.

  Gr,
  Jim
 • Jim, Bedankt voor je reactie. Hetvolgende gebeurt: Outlook Express/Berichten/afzender blokkeren. Ik lees: "Een of meer geselecteerde afzenders kunnen niet worden toegevoegd aan de lijst van geblokkeerde afzenders". Dus mislukt. Nu: Extra/Berichtregels/afzenders. Hier krijg ik een lijst van afzenders die ik al geblokkeerd heb. Zie ik iets over het hoofd ? Er zijn geen < > haakjes zoals je zegt maar geheel blanco. Heb je nog een tip ? :o Jammer dat zoveel mensen het gelezen hebben en dat jij de enige bent met een reactie. Dit onderwerp moet toch actueel zijn met onze vele indringers? :oops:
 • Neem dan een programma als mailwasher.

  http://www.firetrust.com/firetrustpro.html
 • [quote:beac9c312e="Bonanza"]…. :o Jammer dat zoveel mensen het gelezen hebben en dat jij de enige bent met een reactie. Dit onderwerp moet toch actueel zijn met onze vele indringers? :oops:[/quote:beac9c312e]Niet zo ongeduldig na pas drie dagen, het is nog vakantietijd. Ben zelf ook pas terug.

  Probleem bekend, en inderdaad lastig en vervelend. Helaas met alleen maar berichtregels weinig aan te doen. Blokkeren van afzenders is overigens sowieso weinig effectief, want ze verzinnen steeds weer andere namen als afzender, hetzij fantasienamen, hetzij namen van anderen.
  Wat naar eigen ondervinding heel redelijk werkt (maar wel tijdrovend) zijn berichtregels op basis van onderwerp. Observeer het een poosje, en dan heb je al heel gauw een lijst van steeds terugkerende woorden die een normaal mens nooit in de subjecttekst gebruikt. Deze berichten laat ik zonder ze te downloaden direct van de server verwijderen.
  Iets minder rigoureus (er kan soms een serieuze tussen zitten) laat ik alle berichten die niet afkomstig zij van bekenden verplaatsen naar de lijst verwijderde items. Hetzelfde laat ik doen met berichten die niet rechtstreeks zijn gericht aan één van mijn accounts (via BCC verzonden).
  Tenslotte kun je nog berichten verwijderen op basis van woorden in de inhoud. Alleen laten deze zich niet direct van de server verwijderen, omdat OE ze niet zonder ze te downloaden kan lezen.

  Kortom, tijdrovend. Een goed alternatief is inderdaad een programma als Mailwasher of iets dergelijks.

  Jan de Boer
 • [b:44757de948]Bonanza schreef:[/b:44757de948][quote:44757de948]Heb je nog een tip ?[/quote:44757de948]Helaas, zoals ik al zei: ik kan het zelf niet uitproberen bij gebrek aan enz…..

  Gebruik trouwens zelf een ook andere mailclient. Thunderbird heeft een ingebouwd filter, hoe het precies werkt weet geloof ik bijna niemand maar door zelf berichten als "ongewenst" te markeren leert het programma steeds bij en werkt dan op den duur heel behoorlijk. Misschien is dat dus nog een oplossing voor je.

  Gr,
  Jim
 • Jim, ik heb hetvolgende gedaan: Klik met rechtermuis op e-mail bericht (niet geopend). daarna Eigenschappen/Details (daar zie je al de afzenders adres) verder naar Bron van bericht en daar staat duidelijk de afzender. E-mail adres opschrijven en terug naar Extra/Berichtregel/Afzenders en e-mail adres invoeren in geblokkeerdelijst . Hoop van die kameraad af te zijn. Is het niet gelukt. dan horen jullie dat wel. Het e-mail adres was met die < > . daarmee invoeren ging niet. Wel zonder! Dank voor wegwijzen. :roll: :roll: :roll:
 • Voor P.dixie en J. de boer. Dixie. ik download nog de trial versie en j. d. B. bedankt voor wegwijs en de tijd nemen om mij te helpen. BRAVO. :P :P :P . Ik hoop er zo wel uit te komen.
 • Dat het gebruiken van die door mij voorgestelde haken niet lukt is vrees ik je eigen schuld :wink:

  Ik schreef "Probeer bij Extra/Berichtregels/Afzenders/Toevoegen etc…."

  En jij hebt het over "Berichten/afzender blokkeren"

  En da's dus een andere weg. Zoals ik het voorstelde gaat dat wel degelijk, het invoerveld ziet er dan zo uit:

  [img:4864982beb]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/beeld1.GIF[/img:4864982beb]

  en het resultaat is dan:

  [img:4864982beb]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/beeld2.GIF[/img:4864982beb]

  Maar nogmaals, of het werkt dat weet ik niet.

  En wat je nu gedaan hebt is specifiek die éne afzender blokkeren en J. de Boer schreef niet voor niets[quote:4864982beb][b:4864982beb]Blokkeren van afzenders is overigens sowieso weinig effectief, want ze verzinnen steeds weer andere namen als afzender, hetzij fantasienamen, hetzij namen van anderen. [/b:4864982beb][/quote:4864982beb]dus of en hoe lang dat gaat helpen???

  Gr,
  Jim
 • [quote:6761b6247f="Jim van Zweeden"]……. Maar nogmaals, of het werkt dat weet ik niet. knip
  Jim[/quote:6761b6247f]Werkt helaas niet. Heb even een proefje genomen (kostte maar weinig tijd), door me zelf via één van mijn aliassen een testbericht te sturen. Van tevoren een tijdelijke berichtregel gemaakt met het adres van die alias tussen haken < >. Helaas werkt dit, overigens aardige idee, niet. De berichtregels kijken naar de adressen zoals ze in OE worden getoond, dus zonder die haken, en niet zoals ze in de header staan (met haken).

  Jan de Boer

  Verder:
  Wil je toch bepaalde afzenders blokkeren, dan kan dat inderdaad op de manier zoals Jim van Zweeden beschrijft (Bericht/Afzender blokkeren, zonder die haken), maar dan worden ze alleen verplaatst naar de map verwijderde items. Ze komen evenwel nog steeds binnen. Wil je ze echt kwijt, dan dient dit via menu Extra/Berichtregels te gebeuren. Hetgeen hij overigens in een eerdere reactie ook reeds opnoemde.
 • Dank voor alle goede voorstellen. pas ze allemaal toe en wacht op de volgende schurk. :oops: EN DANK AAN JULLIE ALLEMAAL.!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.