Vraag & Antwoord

OS Windows

Standaard installatie pad

5 antwoorden
  • Hallo, Ik wil graag het standaard installatiepad van windows (C:\Program Files\blabla) vervangen door een ander pad op een andere schijf. Ik wil de c-schijf schoon houden en elke keer als ik nu software installeer moet ik handmatig het pad veranderen. Het lijkt mij dat je dat ook kunt instellen. Kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen? Alvast bedankt
  • Lijkt mij iets voor het register maar 100% zeker ben ik hier niet van, overigens is het ongeveer 4 keer klikken :roll:, ik heb dat ik gewoon de "c" verander in een "d"... Dus zoeken in het register of op google zoiets van "change standard installtion pad"
  • Dit is in te stellen met een systeemvariabele te bereiken via de eigenschappen van [i:5939a7ccb0]Deze computer [/i:5939a7ccb0]- tabblad [i:5939a7ccb0]Geavanceerd - Omgevingsvariabelen[/i:5939a7ccb0]. Wat de waarden moeten zijn die moeten worden ingevuld weet ik alleen niet uit mijn hoofd maar met een paar rake zoektermen helpt Google vast wel verder. Staat de partitie waar je je programma's op wilt installeren ook op een andere fysieke schijf op een ander IDE kanaal? Het is namelijk zo dat er maar één ATA drive tegelijk geactiveerd kan zijn op hetzelfde IDE kanaal. Wanneer beide fysieke schijven dus op hetzelfde IDE kanaal zitten komt dit de prestaties niet ten goede omdat ze steeds moeten switchen. Je zou beide schijven dus op een eigen IDE kanaal moeten zetten zodat ze allebei tegelijk actief kunnen zijn. Wanneer je niet twee fysieke schijven hebt zou ik het verder gewoon zo laten.
  • m.i. is dit een instelling van het te installeren programma zelf. er zijn nog maar weinig programma´s die je niet de mogelijkheid geven om je te laten kiezen voor installatie in een andere map.
  • Bedankt voor de reacties. Ik ben weer een stukje verder gekomen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.