Vraag & Antwoord

OS Windows

Externe Hardeschijf Probleem

5 antwoorden
  • Hallo, Ik zit met een probleem ivm een externe hardeschijf. De hardeschijf waar het om gaat [url=http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/product?product=424311&lc=nl&cc=nl&dlc=nl&lang=nl&cc=nl]HD1600[/url] De hardeschijf is van een vriend van mij, en die vroeg of ik er eens naar wilde kijken, omdat er geen icoon verschijnd in deze computer. Ik heb de drivers van de bijbehorende cd geinstalleerd en vervlogens de pc herstart. Zodra ik de hardeschijf aansluit op de USB verschijnt er een ballon in de systemtray, dat de hardeschijf wordt herkend. Alleen als ik dan in deze computer kijk staat er dus geen icoon. Als ik vervolgens bij Schijfbeheer kijk zie ik de hardeschijf staan, alleen staat erbij: niet-toegewezen. Ik denk dat dit er iets mee te maken heeft. Het besturings systeem is Windows XP Pro inc. SP2 Mvgr. Bas
  • Er zijn nog geen partities aangemaakt op de schijf. In schijfbeheer moet je rechtsklikken op de schijf en er vervolgens voor kiezen om een partitie te maken waarna je hem nog moet formatteren. Ook kun je hier een driveletter kiezen. Er moet minimaal een partitie zijn en een daaraan gekoppelde driveletter voordat hij in de Windows verkenner zichtbaar is.
  • hmm, zoiets vermoede ik al. Alleen is het vreemd dat voordat dit is gebeurd de hardeschijf normaal heeft gewerkt er stonden gewoon bestanden op.
  • Misschien wel geformatteerd met een bestandssysteem waar Windows niet mee om kan gaan.
  • [quote:94b5f75c8a="-TeR-"]hmm, zoiets vermoede ik al. Alleen is het vreemd dat voordat dit is gebeurd de hardeschijf normaal heeft gewerkt er stonden gewoon bestanden op.[/quote:94b5f75c8a] De partitie(s) van die externe harde schijf kunnen ook zijn verdwenen, als gevolg van een hard- of software storing. Dan zou je kunnen proberen deze partitie(s) terug te halen met [url=http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html]TestDisk.[/url] Lees eerst de [url=http://www.cgsecurity.org/phpwiki/]Documentation[/url] voordat je TestDisk gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.