Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Word docs na crash veranderd in .chk files, nog te herstelle

None
11 antwoorden
 • Hallo,

  Bij een familielid crashte de pc met Windows 98SE tijdens het opstarten. Na het uitzetten en opnieuw aanzetten zijn alle belangerijke Word bestanden veranderd in files met de extentie .chk. Een groot deel is niet meer leesbaar.
  Bij het opstarten is er wel het één en ander gerepareerd maar er is geen undo-diskette aangemaakt.
  Tevens is de zelf gegeven naam van de partitie (in dit geval "school") ook verdwenen.

  Mijn vraag is nu: zijn die word bestanden nog te redden
  epareren of kan die persoon dat vergeten? Hij heeft helaas geen backup gemaakt. :oops:
  (Misschien is er een programma dat die .chk files kan lezen???)

  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  mark
 • heel gemeen probeer eens van .chk de extentie .doc te maken
  je kan ook (als ik het goed heb) in word of eenv an de bij programma's de files restoren.

  ik denk hierbij niet geschoten is zeker mis,
  lukt het hebben we geluk
 • Die tip werkt misschien. Wat in ieder geval kan is de tekst er nog uitvissen. In vroegere Word documenten (van de huidige weet ik het niet), zetten de bijzondere informatie aan het eind. De tekst is vaak in Kladblok wel schoon te maken. De enige letter dat problemen kan geven is de tekst EOF (^Z ofwel ASCII 26).
 • Hallo,

  Bedankt voor jullie antwoorden. Ik had hem ookal geadviseerd om van .chk .doc te maken maar dan geeft Word een melding dat het bestand niet geopend kan worden. Ik moet nog even navragen wat de melding is.
 • dan is de tweede remedie van hans vosman ook een optie
  het openen in kladblok de tekst er uit filteren en copieren daarna plakken in word (ben je wel de opmaak kwijt)
 • Ik heb dat al gedaan met één bestandje dat hij mij heeft toegestuurd. Het enigste wat ik krijg zijn rare tekens en cijfers door elkaar en enkele woorden. Kan het ook zijn dat meerdere .chk files tesamen één bepaald word bestand vormen?
 • Kijk hier eens naar: http://www.ericphelps.com/uncheck/, misschien dat het helpt.

  met vriendelijke groet,
 • Ja, op die site ben ik ook al gestuit. Helaas hebben ook die programma's geen effect. Programmas als wordfix zeggen dat de bestanden te erg beschadigt zijn. :cry:
 • dan is het niet meer te repareren.
  en is weg ook weg
  (ik ben dus door mijn manieren van herstel heen)
 • [quote:97b7206da6="analvabeed"]Ik heb dat al gedaan met één bestandje dat hij mij heeft toegestuurd. Het enigste wat ik krijg zijn rare tekens en cijfers door elkaar en enkele woorden. Kan het ook zijn dat meerdere .chk files tesamen één bepaald word bestand vormen?[/quote:97b7206da6]Ja dat kan. Ergens moet je dan toch wel wat leesbaars gaan vinden. Ik heb even een zeer recent Word bestand omgezet naar een .TXT en de tekst is er dus uit te halen. Er staan rare tekens aan het begin en aan het eind, de tekst zelf is nagenoeg schoon. Oh ja, en wil je snel bekijken of een bestand leesbare inhoud heeft, het oude en voor mij vertrouwde 'debug' bestaat nog steeds …
 • Helaas komt er nog steeds weinig leesbare tekst uit.

  Maar ik heb nog een ander idee, als het goed is hebben de bestanden op een andere partitie gestaan, nog voor de crash. Is het mogelijk om met HD recovery tools de bestanden terug te vinden die op de originele partie stonden? Het schijnt zelfs dat het mogelijk is om totaal verwijderde bestanden terug te vinden. Is dit nog een optie? Ik dacht aan een progje zoals pcinspector. Ik heb ergens gelezen dat je eerst een image moet maken van de te herstellen partitie. Is dit nodig?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.