Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Positie + grootte browservenster

Anoniem
lion
9 antwoorden
 • Er is al zoveel over geschreven; toch kom ik er niet uit:
  Voorbeeld(!):
  De ANWB site kent (ook) een forumdeel. Een klik op de link opent een [u:9f6944b356]2e venster[/u:9f6944b356]. Dit venster had ik op een bepaald formaat en in de linker bovenhoek van 't scherm staan. Nu is de positie en de grootte gewijzigd.
  Al mijn pogingen; "slepen" van grootte en formaat, sluiten via 't menu, etc. leiden niet tot het gewenste resultaat. Hoe is de werkwijze dan…?
 • De webmaster kan de locatie en positie van het venster bepalen.
  Als je zelf een nieuw venster (SHIFT klik op link) in IE opent dan kan je de postite vastleggen dnv de CRTL toets bedoel je dat? :

  Sleep het venster naar de gewenste postite en maak het de gewenste grootte en druk op CRTL toets en klik op het bovenste deel van het venster (normaal het blauwe gedeelte)

  Het volgende venster zal op die positie op dat formaat openen.
 • Ja, maar da's niet wat ik bedoel:
  Een hyperlink in het 1e venster opent een 2e. Tot voor kort "lag" dit 2e venster in de linkerbovenhoek op een formaat x (ongeveer 2/3 van een gemax. venster). Nu is de positie iets uit de hoek, met een iets ander formaat. Hoe krijg je dat 2e venster weer zoals-ie was?
 • Ik heb het net even getest. Ik surf naar anwb.nl en klik op forum.
  Er verschijnt dan een venstertje met items. Als ik nu klik op een item opent dit in weer een nieuw venster.

  Dit laatste venster sleep ik naar de gewenste positie druk op de CRTL toets (deze hou ik ingedrukt) en klik op de bovenste rand van het venster met het aanwijzertje van de muis.

  Ik sluit het laaste venstertje. Als ik nu weer op de link klik opent het venstertje op de plek waar ik 'm op het laatst heb neergezet.

  Dat wil je toch?

  Ik kan het niet exact testen want ik het geen gebruikersnaam voor de anwb site.
 • Ik kan er nog steeds geen touw aan vastknopen. Als ik dat ANWB voorbeeld neem: wat ik ook doe, slepen, CTRL toets gebruiken, afsluiten met kruisje, afsluiten met menu: iedere volgende keer staat-ie niet op de laatst aangegeven plek….
  Maar, er is meer: altijd als ik op de link van een forumreactie in een mail klikte (van een van de C!T forum onderdelen), kreeg ik een max. venster. Dit is nu ook niet meer 't geval, 't betreft steeds een kleiner venster. Wat ik ook doe, ik krijg de oude situatie niet meer terug.
  Alleen het eerst geopende IE venster (blank) blijft gelukkig maximaal.
  Het enige wat ik me herinner, is dat niet de max. menu knop gebruikt mag worden, maar "slepen" en sluiten via 't menu i.p.v. 't kruisje.
  Ik blijf dus vechten met vervolgvensters….
  (Dat met die CTRL toets kende ik overigens niet….)
 • Ik heb wel eens gelezen dat als je het nieuwe venster opent dat je op maat wilt maken je de onderliggende vensters eerst moet sluiten. Probeer dat eens.

  Als dat niet lukt SHIFT ingedukt houden en dan op het kruisje klikken.

  Eventueel kan je bij opties van IE de standaard waarden herstellen, wellicht dat er daar een optie aanstaat. En alles nog eens proberen.
 • Windows programma's onthouden (mijn gevoel) hun laatste gegevens:
  gemaximaliseerd of niet
  niet gemaximaliseerde grootte
  positie eerste 'instance' (venster) en positie tweede instance (venster)

  Het eerste venster dat IE opent heeft de gemaximaliseerde of niet gemaximaliseerde grootte (afhankelijk of je het gemaximaliseerd had of niet voordat je het afsloot).
  Volgende vensters openen in de niet-gemaximaliseerde grootte.

  Het gaat er om dat het laatste venster dat je sluit de juiste grootte heeft en de juiste positie.
  Ik vermoed dus dat je je probleem oplost door het ANWB forum venster als laatste te sluiten (kruisje is OK) nadat je het naar de juiste grootte en positie hebt gesleept.

  Indien niet, dan weet ik het niet
 • Wim,
  De door jou beschreven tactiek maakt weer wat herinneringen bij me wakker. Ik vraag me alleen af of, als je een venster met bepaalde grootte en positie "als laatste" sluit, je ook dit venster zult zien als je IE in een volgende sessie opent (en dus niet meer het max. venster dat je gewend was als "1e" venster….. ).
  Hoe dan ook, ik zal er eens mee experimenteren. Het gebruik van de Ctrl toets (zoals iemand in een reactie aangaf) ben ik overigens nog nooit tegengekomen….
 • IE kijkt eerst of het gemaximaliseerd moet openen of niet. Indien niet, dan zal het met de laatste niet-gemaximaliseerde grootte openen, anderrs gemaximaliseerd.

  In jouw geval kun je dus hert laatste venster eerst nog maximaliseren voordat je het afsluit.

  Het eerste venster als je IE start wordt dan gemaximliseerd geopend, de vervolgvensters met de gewenste grootte en positie (wel overlappend).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.