Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[w2k] registersleutels willen niet verwijderd

DoeHetZelf
8 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn vader (80 jr) wil een nieuwere versie van het DVD-brandprogramma 'Alcohol' op zijn PC zetten. Daartoe moet eerst de oude versie gedeïnstalleerd worden. Na de deïnstallatie [i:45b9964f41]blijft[/i:45b9964f41] het porgramma melden dat eerst de oude versie eraf moet. Onderzoek door mijn vader wijst uit dat er met de installatie van het programma Alcohol ook (onderdelen van) het programma 'Starwind' geïnstalleerd lijken. Mijn vader deïnstalleert er flink op los, verwijdert handmatig alle relevante sleutels in het register, maar het lukt hem niet een paar sleutels van Starwind te verwijderen. En (vermoedelijk daardoor?) blijft de nieuwe versie van Alcohol weigeren om geïnstalleerd te worden.

  [b:45b9964f41]Vraag[/b:45b9964f41]: hoe kun je registersleutels uit het Windows register die niet verwijderd willen worden tóch verwijderen?

  Bedankt!
 • Ener,

  Blijkbaar een hardnekkig programma…

  Kijk eens (Ctrl-Alt-Delete) of je bij de lopende Processen een programma tegenkomt wat daar niet thuishoort. Welk? Tsja dat is een beetje een gok. Maar zo'n programma stoppen en daarna de registry aanpassen lijkt mij een mogelijkheid.

  Verder staat het Starwind programma misschien in de StartUp (Opstarten) van het Start Menu | Programma's. Eenvoudig te verwijderen.

  Tenslotte kan je nog zoeken in de registry onder HLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
  Hier vindt je de programma's die worden gestart na het aanzetten van de PC. Even exporteren wat je denkt te verwijderen (kan je later bij spijt weer terugzetten…) en dan verwijderen wat in de weg lijkt te staan.

  Succes, Maarten.
 • Ze willen niet verwijderd worden. Al geprobeerd in Veilige modus?
 • Bedankt voor de reacties. Ik heb ze doorgegeven aan mijn vader. Hij zal ze uitproberen.

  Omdat hij ook al van plan was om van W2k over te stappen naar XP, gaat hij een schone install doen als het niet lukt.
 • ok, dank voor de terugmelding. Succes!
 • [quote:70fa8f4c63="Ener Nestraa"][b:70fa8f4c63]Vraag[/b:70fa8f4c63]: hoe kun je registersleutels uit het Windows register die niet verwijderd willen worden tóch verwijderen?[/quote:70fa8f4c63]Wat versta je onder: Niet verwijderd willen worden? Krijgt ie een error melding bij het verwijderen (zo ja, welke)? Of kan hij simpelweg de sleutels niet vinden?
 • Een enkele keer worden bij registersleutels beperkte permissies ingesteld. Die kun je bij de de sleutel weer ruimer zetten.
 • Ach ja.. Bewerken > Machtigingen - dààr kan het idd ook aan liggen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.