Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Herinstalleren Windows XP

Anoniem
KeesA
3 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een Dell Inspiron 2200 met Windows XP Home.
  Om volledig gebruik te kunnen maken van de HD (40Gb) heb ik Windows en alle drivers op een CD gebrand en daarna Windows XP opnieuw geïnstalleerd. Tijdens de installatie heb ik de HD geformatteerd in NTFS. Ik zag 40 Gb staan i.p.v. 34 Gb zoals hij eerst was. De installatie verliep goed en alle drivers werden gevonden, dus geen gele driehoekjes. Alleen krijg ik nu tijdens het opstarten een zwart venster met de mededeling:
  Selecteer het besturingsysteem dat u wilt starten:
  Microsoft Windows Home edition
  Microsoft Windows Home edition

  enz. enz. enz.

  Als ik één van beide kies, wordt Windows gestart.
  Doe ik 30 seconden niets, wordt Windows ook gestart.
  Verder doet de laptop het heel goed, geen fouten enz.

  HOE KOM IK VAN DAT VENSTER AF?????

  Met verkenner zie ik in C:\Document en settings;
  All Users - Default User - Eigenaar
  Verder zie ik maar één map Windows staan.

  Heeft iemand een idee?
 • Normaal is het zo dat je dit venster krijgt als je op verschillende partities een besturingssysteem installeert. Een multiboot.
  Omdat jij hebt geformatteerd zou het er niet moeten zijn. Ik denk dat het te maken heeft met hoe de DELL vanuit de fabriek is geinstalleerd. Vaak met een aparte, kleine en/of verborgen, partitie waar de opstartroutines, drivers etc. op staan.
  Je hebt geformatteerd om de VOLLEDIGE 40 Gig beschikbaar te krijgen en daarmee wsch. die aparte partitie gewist????

  Nou, niet belangrijk zolang het systeem loopt. Als je bij de opstart geen toetsen indrukt neemt het systeem na 30 sec. het BOVENSTE besturingssysteem. Als dat de goede is moet je de onderste verwijderen:

  Start>Configuratiescherm>Systeem>Geavanceerd>Opstart en Herstelinstellingen>dan bij standaardbesturingssysteem 'bewerken' kiezen.
  DAAR de onderste Windowsregel deleten. Afsluiten en je systeem zou nu direkt moeten doorstarten zonder het keuzescherm vooraan.
 • Beste Kees,

  Zoals ik al schreef, volledige format gedaan, dus alle verborgen partities zijn verwijderd, maar eerst alles op een CD gebrand.
  Jouw oplossing uitgevoerd en zoals jij hoogstwaarschijnlijk verwacht, Windows start nu zonder keuze schermen op.

  MIJN DANK IS GROOT!!!!!!!!!!!!!!!

  vrgr. Ronny

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.