Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

toegang geweigerd

Anoniem
bullenston
12 antwoorden
 • Systeem:
  Pentium 4
  Geheugen 1024 mb
  WINDOWS xp s2.
  Ik had een externe HD aangesloten aan mijn pc . Na enkele seconden werd deze herkend, geïnstalleerd en kwam de mededeling: apparaat is geïnstalleerd en kan gebruikt worden.
  werkte probleemloos.

  Nu, na enkele maanden, wil ik bestanden van die HD overbrengen naar de pc.
  NU komen na het aansluiten dezelfde mededelingen. Maar na klikken op één van de bestanden (backup) verschijnt de mededeling "J:\Backup is niet toegankelijk. Toegang geweigerd'.

  Ik ben de enige gebruiker en beheerder. verder geen accounts behalve het standaard 'gast-account', dat staat uitgeschakeld.
  Hoe krijg ik weer toegang tot de bestanden?

  Bedankt alvast voor de moeite.

  Ton
 • Doet hij het wel aan een andere PC ?
 • Nee ook niet. (Laptop)

  Ton
 • Is niet de kabel geknikt of losgeraakt, de harde schijf overleden?

  groetjes Edmond
 • Kun je helemaal niets met de schijf, of kun je alleen de backup niet meer benaderen ?
 • De externe schijf wordt door de pc herkend, staat in verkenner. Ik kan de mappen zien, genoemd backup, Reserve, Reserve~1, Reserve 4.

  De leverancier van de pc adviseerde op te starten in de veilige modus en kijken of zo de bestanden te benaderen zijn en om eventueel mijn account op 'beheerder' te zetten, maar dat staat het al.
  Als ik, volgens de helpfile van WXP op F8 druk tijdens opstarten krijg ik een keuzelijste waarin de drives staan, van waaruit ik zou willen opstarten: 2 x HD en 2xDVD-drive. dus geen veilige modus.

  Ton
 • Melding gelijkt nogal erg op http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=149458

  Probeer de aangedragen oplossingen aldaar eens uit?
 • Ik heb inderdaad de topic opgezocht waarin Erwin met een vergelijkbaar probleem zat. Hij is er uit gekomen met "Take ownership". Op de geadviseerde site van microsoft staat het bedoelde verhaal, waarin staat
  dat je voor XP-home eerst moet opstarten in veilige modus en dat lukt niet.
  Zie de opmerking hierboven.

  Hoe kom ik in de veilige modus? Ik zie waarschijnlijk iets over het hoofd.

  Ton
 • Als je boot, zie je dat je IDE devices worden gedetecteerd ([size=9:5b542aa972]lelijk woord[/size:5b542aa972]); Daar ga je op F8 zitten rammen totdat er een keuze menu verschijnt en daar kies je Safe Mode with networking (of Veilige Modus met netwerkmogelijkheiden oid)
 • Mocht je echt niet in Veilige Modus kunnen komen, dan kun je ook in Home Edition toch de tab Beveiliging krijgen door de instructies in deze link te volgen: http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_home_sectab.htm
  Ik heb dit meerdere keren op diverse computers uitgeprobeerd, werkt bij mij steeds perfect. Hoef je niet steeds in VM op te starten om bij Beveiliging te kunnen komen.
 • De ene vraag roept de andere op.
  Als ik naar http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_home_sectab.htm ga en vervolgens probeer het bestand SCESP41.EXE te downloaden krijg ik een time-out. Ook bij het tweede adres op die site (ftp-server) een time-out.
  Hoe kan ik die 'time' langer maken? Ik heb het Basisabonnement bij @Home.

  bedankt alweer.
 • 'k Zal de files ff voor je uploaden. Microsoft server ging @40kb/s :-?
  www.lodyx.com/stuff/SCM/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.