Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 installeren zonder cd-station

Anoniem
gerben
6 antwoorden
 • Ik heb een laptop met Windows ME. Deze wil ik formateren en later Windows 98 installeren.
  Nu heeft deze laptop geen cd-station ingebouwd.
  Ik heb wel een extern cd-station.
  In Windows ME kan ik dit cd-station benaderen, maar kan dat ook nog als de schijf geformateerd is en dus nog geen besturing heeft?
  Want zonder cd-station kan ik Windows 98 niet installeren.
 • Ik kan je niet met zekerheid zeggen of dat werkt. Wat je wel kunt doen is je schijf verdelen in twee partities met Partition Magic. Een C en een D. De map Win9x van de installatie CD van Windows 98 kopieer je naar de D. Vervolgens start je op van een opstartdiskette. Je formatteert nu de C schijf. Vervolgens maak je op C de map Win9x aan (md Win9x). Kopieer nu de map Win9x van de D schijf naar de C schijf (copy D:\Win9x C:\Win9x ). Open de map Win9x (cd Win9x) en type vervolgens Setup [enter].

  Mogelijk kun je de installatie ook starten vanaf de D schijf (cd D:\Win9x\setup.exe [enter]).
 • Simpele test:
  1) win98 boot-flop in de floppy-drive
  2) win98 CD in de cd-speler
  3) booten van flop en kijken of je kunt installeren
 • Kijk even op de sitte www.madboot.com Daar kun je een multiboot floppy downloaden waarmee je meerdere windowsomgevingen kunt installeren vanaf floppy. Tevens kun je hiermee een lowlevel format doen en fdisk voor het opnieuw partioneren van de schijven.
 • Ik zou zeer zeker de methode die JBS aangeeft volgen. Werkt veel eenvoudiger dan andere methodes. Gewoon die Win9X map naar D: kopiëren en van daar uit de installatie starten, dan heb je geen CDROM meer nodig. Enige kwestie is: hoe krijg je die tweede partitie. Heb je Partition Magic, dan zal dat geen probleem zijn. Alternatieven zijn Fips (http://www.igd.fhg.de/~aschaefe/fips)of BootIt NG (http://members.shaw.ca/bootitng).
 • [quote:96576332e9="I. de Groot"]Ik heb wel een extern cd-station. In Windows ME kan ik dit cd-station benaderen, maar kan dat ook nog als de schijf geformateerd is en dus nog geen besturing heeft? [/quote:96576332e9] Als deze extern cd-station is aangesloten via USB, dan zou je deze site kunnen checken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.