Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

"Kan u niet aanmelden wegens een accountbeperking"

Edmond Varwijk
8 antwoorden
 • Windows XP-Home wil inloggen als Administrator krijg ik de melding: "Kan u niet aanmelden wegens een accountbeperking". Ik weet zeker dat ik het juiste wachtwoord heb gebruikt. Indien ik een verkeerd wachtwoord of helemaal niets intyp komt de normale foutmelding: Systeem kan u niet aanmelden, controleer…. etc.

  Heb al gegoogled, maar niets bruikbaars kunnen vinden.
  Ik kan XP wél in Veilige modus opstarten en dán kan ik wél als Administrator inloggen. Ik heb het wachtwoord daar een keer gewijzigd, maar daarna kon ik nog steeds niet in de Normale modus als Administrator inloggen.
  Ik kan overigens in de Normale modus wél met een ander account mét beheersrechten inloggen.

  Heeft iemand enig idee hoe dit probleem kan zijn ontstaan en vooral hoe ik het kan oplossen? Ik heb nog wel images van een paar maanden oud die ik terug kan zetten, maar dat is wel erg rigoureus.
 • In XP Home Edition kun je alleen maar inloggen als Administrator in de Veilige Modus. Wat je ziet is dus geheel conform het design. Die beperking van het account is dus de beperking van de Administrator tot de Veilige Modus.

  groetjes Edmond
 • Edmond, bedankt voor antwoord en uitleg.
  Klinkt misschien een beetje brutaal, maar weet je dit zeker? Ik had dat nog nooit gehoord en eigenlijk had het me al veel eerder moeten opvallen. Normaal doe ik alle installatie- en onderhoudswerkzaamheden namelijk alleen onder Administrator - al onze andere systemen lopen onder XP prof.
  Maar het zou in dit geval kunnen: het gaat om een nieuwe laptop en die was grotendeels al vóórgeïnstalleerd door Paradigit.

  Groeten,
  SayCheese
 • Ik twijfel zo ongeveer iedere keer als ik her op OK klik. Maar ja, ik denk dat ik dit zeker weet. In XP Home is de Administrator alleen via Safe Mode te bereiken. Je kunt wel, standaard is dat zelfs zo, de gebruikers in de Normal Mode ook Administrator-rechten geven, maar het echte Administrator-account kan alleen ingelogd worden in Safe Mode. Dan ook kun je alleen het wachtwoord voor dat account wijzigen, dat standaard namelijk (itt Prof waar je het tijdens de installatie instelt) een blanco wachtwoord heeft.

  Even twijfelen…
 • [quote:8556d74329="Edmond Varwijk"]Even twijfelen…[/quote:8556d74329]

  Twijfel is in dit geval overbodig. Althans wat het eerste gedeelte van je antwoord betreft. Waar ik het niet helemaal mee eens ben is wanneer je zegt dat in WinXP Professional tijdens de installatie naar een Administrator password wordt gevraagd. In Win2K was dat inderdaad zo, maar de versies die ik gebruik vragen helemaal nergens naar, dus ook geen Administrator password. Het is natuurlijk mogelijk dat er verschillende versies zijn, maar ik heb ze volgens mij nog niet gezien.
 • Ík hou maar op met twijfelen…
  Dat maakt het leven weer wat eenvoudiger.
  Nogmaals bedankt, ik ga wennen aan de "zegeningen" van "Home".
  Een Professional is tenslotte lang niet altijd een levensgenieter - en ík ben dat beslist wél!

  -Saycheese!
 • [quote:d58d578340="Binary"] zegt dat in WinXP Professional tijdens de installatie naar een Administrator password wordt gevraagd. In Win2K was dat inderdaad zo, maar de versies die ik gebruik vragen helemaal nergens naar, dus [/quote:d58d578340]

  Nou juist op dit punt geen twijfel. Ik heb hier verschillende XPs, Home en Prof, NL en US, OEM en retail, en die Profs vragen toch echt allemaal tijdens de installatie naar een Administrator-wachtwoord. Je mag dat blank laten, maar ze vragen er wel om.

  Welke versie heb jij dan die dat niet doet?

  groetjes Edmond
 • Ik installeer meestal met Recovery CDROM's (maar dan wel gewone Windows installatie CD, meestal US met MUI). Best mogelijk dat het daardoor komt, hoewel het eigenlijk wel een beetje vreemd is dat daar geen Admin password wordt gevraagd eigenlijk. Ik heb ook wel andere versies liggen, dus ik zal binnenkort wel eens een andere proberen. Raar eigenlijk, ik heb dat toch redelijk vaak uitgevoerd, maar ik zit nou zelf ook een beetje te twijfelen. Het gaat allemaal ook zo op de auto-piloot. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.