Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Win98 SE] Freecell stuk

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Op een oude PIII heb ik Win98 SE geinstalleerd. Ging prima, maar op een kwade dag liet Start – Programma's – bureau-assecoires – ontspanning – Freecell het afweten: Een wit speelveld met niets er in en er overheen een alert met: er is iets misgegaan…
  keuzes: 'sluiten' en 'negeren'. 'negeren' heeft geen zin. dus 'sluiten' maar. Je kan nog (mij weinig zeggende) details krijgen, en dan is hij weg.
  Win 98 SE opnieuw installeren 'over de oude heen' helpt niet. Hoe repareer ik dit? Ik heb er weinig zin in alleen voor dit probleem Win98 helemaal opnieuw te installeren, maar ergens is dus iets mis. Help.
 • Games verwijderen en opnieuw installeren vanuit configscherm/software? Of de desbetreffende bestanden separaat uitpakken vanaf de cd.
 • [quote:e8bf7d517c="gerben"]Games verwijderen en opnieuw installeren vanuit configscherm/software?[/quote:e8bf7d517c]Dit heb ik gedaan, en ook de oude C: schijf uitgebreid gecontroleerd (was OK!!) & defragd. Het werkte niet.
  Toen in 'veilige modus' herstart. He, nu werkt Freecell.
  Helaas: Na een 'gewone' herstart treedt de beschreven fout weer op.
  Nu weet ik het niet meer….
  [quote:e8bf7d517c="gerben"]Of de desbetreffende bestanden separaat uitpakken vanaf de cd.[/quote:e8bf7d517c] Ik weet wel dat de software op de cdrom in .cab files zit, maar hoe ik moet zoeken in welk .cab file Freecell & cards.dll zitten , en ze vervolgens daar uit halen, weet ik niet.
 • Total Commander kan in cab files zoeken, en ze ook uitpakken.
 • [quote:d9602a4535="gerben"]Total Commander kan in cab files zoeken, en ze ook uitpakken.[/quote:d9602a4535]
  Bedankt voor deze tip, maar hij lost mijn probleem niet op denk ik. (kost bovendien enige tientjes….).
  Uit het feit dat Freecell wel werkt in 'veilige modus', meen ik te mogen afleiden dat de files Freecell.exe en ook cards.dll goed op de computer staan, maar dat iets anders de oorzaak er van is, dat Freecell niet in de 'normale modus' functioneert. Hoe pak ik dit aan?
 • winrar kan volgens mij ook cab bestanden uitpakken en dat is shareware…

  Maar het lijkt er inderdaad op dat het een ander probleem betreft.
  Je zou eventueel kunnen kijken met filemon of regmon (die kijken alle bestandjes na die worden geopend / registry entries die worden aangeroepen), maar ik weet niet of je daar uberhaupt wijzer van zult worden. Doet Solitair (patience) het eigenlijk wel? (soortgelijk spel, ook van Microsoft en ook zelfde aantal kleuren)
 • Misschien kun je die voor jou nietszeggende details eens plaatsen hier. Wellicht dat iemand anders er wel iets mee kan.
 • Ik heb over verschillende Win versies de meest merkwaardige problemen gelezen en soms ook zelf meegemaakt, maar deze spant toch wel absoluut de kroon, althans wat mystiek gehalte betreft!!!
  Als dit (M$!) spel, wat al jaren bestaat(!) in safe mode normaal werkt, dan lijkt me niet dat er iets mis is met bijbehorende files. Wat dan…?!
 • [quote:40c938741c="lion"] [opperste verbazing…]
  Als dit (M$!) spel, wat al jaren bestaat(!) in safe mode normaal werkt, dan lijkt me niet dat er iets mis is met bijbehorende files. Wat dan…?![/quote:40c938741c]
  Zoals je in mijn laatste bijdrage kunt lezen, vraag ik mij hetzelfde af. Graag hoor ik je ideeen om Freecell weer gewoon te laten werken.
  @ Darco: er staan 4 proggies onder 'Ontspanning'. 3 er van werken prima (o.a. Patience van MS), Aleen Freecell heeft dus kuren.
  @IEEE1394: Hier een summiere samenvatting van de 'Details':
  ———————
  FREECELL heeft een algemene beschermingsfout veroorzaakt
  in module CARDS.DLL op 0001:00000903.
  Registers:
  [volgt een dump van 16 processor-registers]
  Bytes in CS:KIP:
  83 bf …. (totaal 16 stuks)
  Stackdump:
  00150007 804700e2 00000000 3f020000 …. (totaal 16 stuks)
  ———————–
  Is het stackaddress 00000000 soms een teken van uit de hand lopen?
  Dat e.e.a. hier op assembler-niveau weergegeven wordt is me duidelijk.
  De assembler voor Intel processoren is me echter veel te ingewikkeld. Dit in tegenstelling tot die voor (inderdaad nu verouderde) processoren als PDP11, Motorola 6800 en 68000, waarmee ik vroeger gewerkt heb.

  Ik weet niets van het 'inwendige' van win98 SE, en ook niets van de registry (behalve dat hij bestaat …). Graag dus iemand die een aanpak heeft hoe deze Freecell-bug op te heffen.
  Help.
  Douwe.
 • Hmm, even vlug geGoogeld, en het is blijkbaar geen onbekend probleem.
  Snuffel hier eens rond en kijk of je wat kunt met de info die her en der gegeven wordt.
 • http://support.microsoft.com/?kbid=304402

  anders

  [b:5b400558df]hier[/b:5b400558df] ;)
 • [quote:ccbdfafff9="jweijde"]http://support.microsoft.com/?kbid=304402

  anders

  [b:ccbdfafff9]hier[/b:ccbdfafff9] ;)[/quote:ccbdfafff9]
  Hierin staat dat het probleem optreedt als CTFMON draait op de machine.
  Hoe kan ik dat zien?

  XP en ook Office staan er niet op de PIII.
 • Via de taakmanager, die krijg je als je op CTRL+ALT+DEL drukt

  via start > msconfig > tabblad opstarten kun je ook zien of hij automatisch met windows geladen wordt. Dan kun je hem daar uitvinken, anders moet je het iedere keer weer doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.