Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe formatteer ik mijn laptop Compaq Armada V300 ?

5 antwoorden
  • Tja, ik heb al van alles geprobeerd. Na lang niet gebruikt te zijn, kan hij weer dienst doen, maar hij is zo traag als kauwgom. Veilige modus gaat sneller dan gewoon. Het leek me het beste om de gehele schijf te formatteren. Het liefst in NTFS en daarna XP er op. De huidige XP die er opzit, loopt op FAT 32. Formatteren via XP gaat niet. Ook niet in veilige modus. Ik heb geen opstartschijven meer. Wie weet het? Groet.
  • Je kan booten vanaf de xp cdrom. Daar kun je em formateren.
  • [quote:07f5ae2976="gekky29"]Je kan booten vanaf de xp cdrom. Daar kun je em formateren.[/quote:07f5ae2976] Als je die er bij hebt gekregen tenminste. Je hebt ook nog kans dat er een recovery partitie op je HDD staat.
  • Op een Compaq Armada zal wel geen standaard Windows XP zitten. Deze laptops zijn al enige jaren oud en werden meestal uitgerust met Windows 95/98 of NT. Verder zit er een speciale recovery partitie op met Compaq Recovery. Als je geen Recovery CD hebt van Compaq dan wordt het lastig. Een optie is om het systeem lowlevel te formateren m.b.v. een speciale bootdisk. Die kun je downloaden via www.madboot.com Daarna Windows XP opnieuw er op. Extra drivers voor de Compaq Armada V300 kun je vinden op www.compaq.com succes.
  • [quote:ae7cba8eaa="gerben1"]Als je geen Recovery CD hebt van Compaq dan wordt het lastig. Een optie is om het systeem lowlevel te formateren m.b.v. een speciale bootdisk. Die kun je downloaden via www.madboot.com[/quote:ae7cba8eaa]Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zoals gekky29 zegt, gewoon van een XP CD opstarten. De partitie verwijderen en een nieuwe aanmaken. Formatteer deze als NTFS en installeer XP (let inderdaad wel op een licentie).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.