Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

C: schijf formateren op Win2000

None
9 antwoorden
 • Ik was laatst mijn w8woord vergeten :oops: en heb dus geprobeerd windows eraf te halen en er opnieuw op te zetten. Hierbij heb ik per ongeluk Win2000 er 2x opgezet en nou geeft hij de optie bij de setup (die hij eerst wel had) van ''het NTFS-systeem formateren'' niet meer weer.

  Ik wil nu mijn c: schijf formateren maar het oude vertrouwde DOS staat er niet meer op…


  Kan iemand mij mss helpen?
 • In de Windows 2000 setup kun je er ook voor kiezen partities te verwijderen en aan te maken. Je zou de bestaande partitie dus kunnen verwijderen en een nieuwe aanmaken, vervolgens kun je die gewoon formatteren. Heb je overigens wel een backup van al je belangrijke bestanden?
 • Bij de setup stond eerst inderdaad een optie van de partitie(s) verwijderen alleen die krijg ik niet meer. Ik krijg alleen maar de optie herstellen of een nieuwe er opzetten.

  Ik hoef alleen maar de C: schijf te formateren want daar staan die 2 windows versies op…En een backup is niet nodig want ik zet altijd ALLES op D:…  Heeft partition magic (ik weet niet of je het kent) ook een formateer optie?
 • Partition Magic kan zowel formatteren als partitie verwijderen en opnieuw aanmaken. Maar dat zou beslist ook moeten kunnen door vanaf de Win2K CDROM te booten.
 • [quote:091433412d="Wouwousoft91"]of een nieuwe er opzetten.[/quote:091433412d]

  Wat bedoel je hier precies mee? Een nieuwe partitie of een nieuwe installatie? Ik ben bang dat je toch één en ander over het hoofd ziet. Lees alle menu's nu eens rustig door, het kan niet anders of er staat een optie bij om een partitie te verwijderen. In het scherm met de partities kun je de betreffende partitie selecteren en vervolgens kiezen voor D, daarna moet je nog een keer bevestigen met (geloof ik) L.
 • Praatpaal, jij hebt het volgens mij over de installatie interface van Windows XP. Die wijkt behoorlijk af van die van Win2K, dus de door jou genoemde opties komen in Win2K niet op die manier voor. Maar dat neemt niet weg dat je wel degelijk kunt verwijderen of formatteren.
 • Toen windows 2000 er nog maar 1x op stond toen kreeg ik de optie van ''een partitie verwijderen'' enzo nog wel maar toen hij er 2x op stond :evil: kreeg ik alleen maar nog de optie van ''herstellen'' of een nieuwe er op zetten…

  Maar ik ga het eens proberen met partition magic…Dit kan toch met die diskettes die je moest maken (die twee dingen), of kan het ook vanaf windows en dat ie dan bij het rebooten gaat formateren?

  [quote:7f855a9f92]Wat bedoel je hier precies mee? Een nieuwe partitie of een nieuwe installatie?[/quote:7f855a9f92]

  Een nieuwe :wink:
 • Een format kun je ook met Partition Magic niet uitvoeren als het de systeempartitie van het draaiende Windows betreft. Opstarten met PM bootdiskettes dus.
 • Ik heb van de week hetzelfde probleem gehad met windows 2000 en de installatie van win XP die ik erop wilde zetten. Ook ik kreeg geen optie om de schijf te formateren, wel mijn backup partitie, maar niet de c: partitie. Daarbij had ik ook nog is het probleem dat mijn cdromspeler op 1 of andere wijze niet meedoet in de bootsequence, ook na het wijzigen in de BIOS. Ik heb 2 rescuediskettes gemaakt in Partitionmagic daarmee de computer opgestart en de c: partitie geformateerd. Ook had ik 6 winxp setupdiskettes gemaakt via internet en zo kon ik na het formateren op die wijze de setup procedure starten.

  Nu geniet ik al bijna een week van winXP zonder de dualboot. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.