Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruiker: Administrator of niet?

Anoniem
Edmond Varwijk
8 antwoorden
 • Op mijn PC heb ik vijf gebruikers. Alleen ik zelf heb volledige rechten de rest beperkte rechten. Nu is het euvel dat ik niet als administator wordt gezien. Een andere gebruiker wel. Hoe kan ik dit veranderen zodat ik als administrator te boek sta?
  Vast bedankt voor je reactie.

  Groeten René
 • Welk besturingssysteem en versie gebruik je?

  Standalone pc of hangt ie in een domein?

  groetjes Edmond
 • Als je niet als administrator (beheerder) wordt gezien, dan heb je dus ook niet volledige rechten. Iemand die wel als administrator wordt gezien heeft wel alle rechten (althans stand-alone). Je uitspraak bevat dus een tegenspraak. Misschien kun je de situatie even wat uitgebreider uitleggen dan in die paar zinnen.
  Overigens kun je dit soort dingen alleen maar wijzigen door met een beheers-account (bv Administrator) op te starten. Alleen dan kun je het type van een account wijzigen (Configuratiescherm > Gebruikersaccounts). Dit geldt voor zowel WinXP Home als Pro. Uiteraard is de situatie in een domein nogal anders, maar daar ga ik niet van uit, omdat hij aangeeft "Op mijn PC".
 • Ik gebruik XP home. Drie pc's in een netwerk.
  Binary: hoe start ik dan op als beheers-account? Ik heb volledige rechten maar word toch niet gezien als administrator. Kan bijvoorbeeld geen windows-update doen. Als ik alle andere gebuikers beperkte rechten geef, heeft dit geen invloed op mijn rechten.
  Er is één gebruiker, toevallig een van mijn dochters, die wél wordt gezien als administrator. De vraag is dus; hoe haal ik die rechten van haar gebruiker naar mijn gebruiker?

  Groeten René
 • Opstarten in Veilige Modus, inloggen met het Administrator account en vervolgens de gewenste wijzigingen in de accounts aanbrengen.
 • En bij XP Home is dat Administrator wachtwoord (tenzij gewijzigd) dus blanco (aka niets typen, druk op Enter). Daarna kun je het eventueel aanpassen.

  groetjes Edmond
 • [quote:97b2f9e70a="Rene Claassen"]Er is één gebruiker, toevallig een van mijn dochters, die wél wordt gezien als administrator.[/quote:97b2f9e70a]

  Blijkbaar zit er toch meer intelligentie in XP dan wij al dachten :)

  Wat je moet doen is dus inloggen als Administrator en dan in het Configuratiescherm bij de Gebruikers, jouw inlog Computerbeheerder maken, en eventueel de anderen Beperkte mogelijkheden.

  Volgende maand een eerste van 2 workshops die hier nader op ingaan in COmputer!Totaal (ik had em eerder al voor deze maand voorspelt maar we hebben em gewisseld tegen het Vista artikel omdat dat nu nog actueel is).

  groetjes Edmond
 • Hallo Edmond,

  Uiteindelijk is het gelukt. Via F8 veilige modus opgestart. Daar de administrator gekozen en vervolgens alleen mijzelf alle rechten gegeven.
  Na opstart was ik de enige met alle rechten, top dus.

  In XP prof werkt dit overigens via confugiratie en dan systeembeheer. Daar maak je iemand dan aministrator of niet.

  Groeten René

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.