Vraag & Antwoord

OS Windows

FTP'en met win2k3

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hai, ik heb op mijn server windows 2003 geinstalleerd. Ik heb via iis manager een nieuwe ftp site aangemaakt. Ik heb deze verwezen naar een map met allerelei bestanden op mijn computer.
  Nu heb ik een probleem. Zelfs als ik lokaal wil inloggen op mijn ftp, kan ik er niet bijkomen. Hij geeft meteen aan dat ik geen recht heb om deze map te bekijken.
  Ik heb duidelijk ingesteld dat ik al administrator en zelfs iedereen mijn ftp map kan bereiken. Maar voordat er enige verificatie wordt gepleegd, krijg ik dus de melding dat ik er niet in mag.
  Nu heb ik gehoord dat dat kan komen omdat ik alleen maar lokale user heb op deze server. Ik heb helemaal geen active directory of zoiets. Ik heb in mijn router poort 21 geforward naar mijn server.
  Maar ja zo ver ben ik nog niet, ik kan niet eens lokaal inloggen.
 • Ik zou hier eens gaan snuffelen:
  http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/31c2427c-c0a5-49fa-9e03-823f34fba3e8.mspx
 • Bedankt, maar op deze pagina's staat alleen wat uitleg, zover ben ik al, maar ik vraag me af of het per se nodig is dat je met een active directory account moet inloggen of met een lokale account.
 • Zoiezo moet je een map aanmaken die in je wwwroot staat toch? heb je rechten op de map gegeven (rechtermuisknop op de mapnaam)? en deze rechten heb je ook in IIS gegeven?

  Als dat goed staat kan je nog iets klooien met de mapbeveiliging
  [img:6ae40d1f84]http://oeroe.sohosted.com/files/plaatje.jpg[/img:6ae40d1f84]

  En als het niet lukt-> dit volgen en ben je zo klaar:
  http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/techniek_techniek/ftp_server.aspx

  succes 8)
 • Dankjewel maat,

  Wat je liet zien, had ik al, maar ik moest nog een paar opties inschakelen 8)

  Nou werkt ie
  nu probeer ik windows media services
 • k goed dat t werkt :) maar IIS voor FTP is niet echt handig.. ken beter andere FTP opzetten die veel gemakkelijker in elkaar steken. plus veel meer policies aan te hangen dan IIS> volgens mij ook nog bunch security holes in it :p

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.