Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

USB-Stick wordt niet herkend door Win XP

None
7 antwoorden
 • Sinds kort heb ik een andere USB2-stick gekregen doordat mijn vorige, een USB-2 Lexar JumpDrive Sports 256MB, de geest had gegeven. Ik kreeg ervoor terug een USB-2 SanDisk Cruzer Micro 256MB.
  Viel nog binnen de garantieperiode 'gelukkig'…

  Het vreemde is dat Windows XP Home het apparaatje niet meteen herkend en er ook geen letter aan wil/kan toewijzen plus naam.
  Als ik de stick een keer of 2-3 in mijn USB-2 Hub gestoken heb, wordt hij uiteindelijk wel herkent en staat ook de naam plus driveletter er keurig bij. Heel vreemd want bij m'n oude, de Lexar, had ik vanaf het begin geen enkel probleem? Die liet ik gewoon in m'n hub zitten samen met een 2e USB-2 stick, een Seitec-stick ook USB-2.

  Beide sticks werden probleemloos door Win XP Home herkend plus een letter toe gewezen met de naam erbij. Nu wordt alleen de Seitec nog herkend maar de SanDisk is in geen velden of wegen te vinden.
  Heb van alles geprobeerd echter zonder resultaat. Heb het ook nog
  rechtstreeks op al de poorten van m'n pc geprobeerd: hielp ook niet.

  En van het alsmaar in- en uit die hub steken en hem er weer uithalen wordt je nou ook niet echt vrolijk. Ik heb m'n hak er al een keer 5mm boven gehad :-? TweakUI gaf ook geen resultaat, mijn weg loopt hier dood….. Een driver is niet nodig want het is PnP, net als de anderen.

  Heeft iemand dit misschien ook ooit meegemaakt of er wellicht een oplossing voor? Ik zou er echt heel erg blij mee zijn!

  Gr.
  Tijmen
 • Hoi Tijmen,

  Ik weet niet of dit in de home versie ook zit, maar probeer het eens met computermanagement.
  Daar kan je de toewijzingen van de schijfletters enzo regelen. Ik zou daar eens mee spelen. Meestal lukt het via hier wel.

  Computermanagement bereik je via rechtsklik "Deze Computer" > Beheren > Schijfbeheer

  Hopelijk werkt het dan weer.
 • Heb je de stick al eens in een andere PC geprobeerd? Kan natuurlijk ook dat deze stuk is.
 • Via configuratiescherm - Systeembeheer - computerbeheer - schijfbeheer kun je aan je USB stick een schijfletter toewijzen. Omdat je meerdere sticks gebruikt raakt Windows het spoor wel eens kwijt bij het verwisselen van de USB sticks en kan dan geen schijfletter toewijzen. Gevolg is dat de USB stick niet wordt herkend.
  Geef iedere stick die je gebruikt een unieke schijfletter.

  Dit heeft bij mij in ieder geval geholpen.
 • [quote:a03a9b24a3="tomvdlee"]Heb je de stick al eens in een andere PC geprobeerd? Kan natuurlijk ook dat deze stuk is.[/quote:a03a9b24a3]

  Hai, sorry dat ik wat laat reageer. Maar lig met een vette griep in m'n te zweten en te riebelen :(
  In de Home versie heb je deze mogelijkheid (gelukkig) ook maar noppes.
  Ik heb je opties stap voor stap gevolgd maar geen resultaat.
  Ik schreef het al in m'n vraag dat de stick het op andere pc's wel doet.
  Ook heb ik de sticks die ik normaliter in m'n hub heb zitten eruit gehaald. Gaf ook niet het gewenste resultaat. Maar je kent het gezegde van Plug and Play: Plug and Pray….
  Hoop dat je nog een andere oplossing kan aandragen want het is echt irritant om 2-3x die stick erin te proppen voordat Windows 'm uiteindelijk herkend.

  Gr.
  Tijmen
 • [quote:f8d95e00a1="gerben1"]Via configuratiescherm - Systeembeheer - computerbeheer - schijfbeheer kun je aan je USB stick een schijfletter toewijzen. Omdat je meerdere sticks gebruikt raakt Windows het spoor wel eens kwijt bij het verwisselen van de USB sticks en kan dan geen schijfletter toewijzen. Gevolg is dat de USB stick niet wordt herkend.
  Geef iedere stick die je gebruikt een unieke schijfletter.

  Dit heeft bij mij in ieder geval geholpen.[/quote:f8d95e00a1]


  Yep, ook al geprobeerd, zonder enige verandering.
  Ik moet 'm nog steeds 2-3x in en uit m'n hub halen voordat windows hem eindelijk herkent. Sorry dat ik wat laat reageer maar ik lig in bed met een akelig griepje. Bedankt voor je reaktie. Hoop dat je nog meer kunt aandragen.

  Gr.
  Tijmen
 • Zo te zien heb ik met mijn duffe knar mijn reakties/dank niet netjes bij degene die op mijn vraag een antwoord heeft gegeven gedeponeerd. Hiervoor mijn excuses.
  In hetgeen ik schreef kan je zien dat ik erbij heb geschreven dat ik met een dikke griep tussen de klamme lappen lig. Vanavond toch m'n mailboxen leeggehaald en geprobeerd degenen die gereageerd hebben op mijn vraag persoonlijk te beantwoorden. Dat is niet echt gelukt….
  Maar de situatie is na al jullie antwoorden nog steeds hetzelfde.
  Als ik windows start dan zie ik nergens die USB-stick staan in de verkenner/explorer. Ik moet nog steeds zo'n 2-3x de stick in- en uit de hub/poort halen voordat er een schermpje verschijnt waarin ik 'mag' aangeven wat windows ermee doen moet. Het is hetzelfde schermpje wat opduikt als je bv. een lege cd in je brander stopt. Je krijgt dan de vraag wat Windows moet doen. Wel, dit is nog steeds hetzelfde, alleen moet ik wel 1st een paar keer de stick erin en eruit halen voorat dit schermpje verschijnt.
  Normaliter wordt de stick gewoon gezien als een 2e, 3e of 6e HD. In mijn geval dus niet. Nadat ik windows gestart heb staat de stick totaal nergens(!) vermeld. Ik kan er pas mee werken als ik hem 2-3x in een poort of hub heb gestoken en er weeuitgehaald. Waarna het bovenstaande schermpje verschijnt. Knetter-idioot en super irritant. Maar het ergste is nog dat ik niet snap waar de link hiervan nu zou kunnen zitten.
  Ik heb alle stappen en aandragingen van jullie doorlopen echter zonder een resultaat. De stick wordt niet gezien! Wel op andere pc's alleen die van mij ligt dwars. Temeer daar ik juist op die stick al m'n passwords en login's heb staan. Het is simpel om de hele inhoud naar HD te kopieëren maar daar heb ik die stick niet voor gekocht.
  Ik hoop dat jullie nog meer in de hoge hoed hebben zitten want ik begin er een beetje moedeloos van te worden.
  Alvast bedankt voor jullie moeite! Thanks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.