Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Afsluiten Win XP Home duurt enorm lang.

None
15 antwoorden
 • Heb sinds 3 maanden een nwe. pc. Samengesteld bij MyCom en hem dit keer voor het eerst ook maar eens bij hen in elkaar laten zetten plus configureren, zodat ik er zelf niet al teveel aan doen moest De processor is een AMD Athlon 64 3200+ die bij thuiskomst wat sneller is gemaakt. Als mobo zit er een Asus A8N-SLI Nforce4 Ultra 939 in en de videokaart. is een Asus ATI EAX600 Pro/TD 128MB met 1 Gig Corsair geheugen en een Maxtor 200GB Diamond Max 10 harddisk SATA 7200rpm 8MB cache. De monitor is een 19" TFT IIyama ProLite E481S-S3. Het geheel draait onder Windows XP Home SP-2 nederlands. Kreeg een belletje dat de pc klaar stond en ben hem meteen gaan halen om vervolgens mijn programma's erop te zetten. Moet zeggen het geheel was keurig afgemonteerd en zat netjes in de kast. Kon alleen maar zeggen dat ze het prima gedaan hadden.

  Nu komt echter het probleem. Vanaf het begin dat ik de pc had staan draaien heb ik ellende, op zich niet zo groot maar wel erg irritant. In al de jaren dat ik met Windows werk heb ik dit nog nooit mee gemaakt.
  Het opstarten gaat lekker snel en verloopt vlekkeloos maar zodra ik de pc wil uit doen, duurt het een eeuw voordat ik uiteindelijk de stroom eraf kan halen.
  Nadat ik ik op 'afsluiten' gedrukt heb duurt het maar even voordat het bekende schermpje verschijnt dat Windows wordt afgesloten. Maar daarna zit ik zeker zo'n anderhalve minuut te wachten voordat ik daadwerkelijk de stroomknop van het stekkerblok kan uitzetten.
  Met al mijn voorgaande pc's zat ik meer te wachten tot de pc was opgestart, bij deze pc is het juist het omgekeerde en zit ik te wachten totdat ie uiteindelijk eens uit is. Ik zit op de seconde af precies 1 min en 42 sec. te wachten voordat de stroom er daadwerkelijk vanaf kan..!!

  Wat hiervan nu de oorzaak is, zou ik echt voor geen meter weten.
  Heb stad en land afgebeld en gemaild naar al m'n kennissen en vrienden maar niemand weet hoe dit is op te lossen. Verder draait het spul als een zonnetje op die lange afsluittijd na. Ik erger me er groen en geel aan om zo lang te zitten wachten voordat ik uiteindelijk de stroomknop kan uitzetten v/h stekkerblok.
  Is er misschien iemand die ook al eens met dit fenomeen te maken heeft gehad? Of weet iemand waar de link zit? Misschien is het maar een klein dingetje wat er veranderd moet worden, je moet alleen wel weten waar je zoeken moet. Ik weet het in elk geval niet en helemaal omdat ik zo blij was met mijn nieuwe pc, is dit nu net een domper op de aankoop.
  Is er iemand die enig idee heeft waar de oorzaak zou kunnen zitten?

  Vriendelijke Groeten,
  Tijmen
 • Ik heb hier een mogelijke oplossing, het beste is even in het register onderstaande waarden op te zoeken en deze te backuppen.

  1) Open een klablokbestand.
  2) Kopieer onderstaande code in dit kladblokbestand.
  3) Ga naar Bestand - Opslaan als.
  -Bij "Opslaan in" kies je: Bureaublad
  -Bij "Bestandsnaam" zet je: fix.reg
  -Bij "Opslaan als type" selecteer je: Alle bestanden (*.*).
  -Klik op de knop Opslaan.
  [code:1:cbbea4d52f]REGEDIT4

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
  "ClearPageFileAtShutdown"=dword:00000001

  [HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop]
  "AutoEndTasks"="1"
  "HungAppTimeout"="1"

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
  "WaitToKillAppTimeout"="2000"
  "WaitToKillServiceTimeout"="2000"[/code:1:cbbea4d52f]4) Dubbelklik op de fix.reg file en laat de wijzigingen aan het register toevoegen.
 • of Start-uitvoeren-type in regedit, navigeer naar: hkeylocal machine/system/controlset001, open control en stel in rechterscherm de waarde vann waittokillservice in op 2000.
 • Dat is op deze PC waar ik nu op zit, ook…Als ik hier op afsluiten drukt kan het zelfs 5 min duren voordat HET SCHERMPJE ALLEEN AL komt.

  Hier heb ik wat op gevonden…

  Maak een nieuwe snelkoppeling aan.

  Zet bij DOEL: %windir%\system32\Shutdown.exe -s -t 0
  En bij BEGINNEN IN: %windir%


  Bij ons sloot hij meteen en een stuk sneller af…
 • als je een nieuwe pc heb gekocht .
  en er zijn probleemen mee .
  dan hang je toch aan de bel waar de pc vandaan komt .
  (mycom) je heb garantie .
  Maar als je zelf begint te sleutelen .
  Van vervalt de garantie
 • Hierboven wordt "shutdown.exe" al genoemd. Ik meende eens gelezen te hebben dat eenmaal dit draaien genoeg is om snel af te sluiten. Waarschijnlijk een register aanpassing.
  Ik heb het ook een keer gebruikt onder Win2000 voor hetzelfde doel (ergens gelezen) en dat werkte ook.
  Ik weet alleen niet meer of ik gewoon dubbel heb geklikt of het via start run heb gedaan.
 • [code:1:3a56b4af80][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
  "WaitToKillAppTimeout"="2000"
  "WaitToKillServiceTimeout"="2000"[/code:1:3a56b4af80]

  kan je ook makkelijk 200 van maken alleen lager is niet aan te raden
 • Bij deze wil ik jullie allemaal heel hartelijk danken voor de vele en vooral goede adviezen! Ik ben, zolang ik deze pc heb heb, nog niet zo blij geweest met de aangedragen oplossingen!!!!
  Heb ze stuk voor stuk uitgevoerd en moet zeggen dat ze allemaal werken op m'n computer. Nog even een kleine maar eigenlik best wel grote noot, deze pc heb ik nog niet zo erg lang maar by MyCom wisten ze me het antwoord niet te geven. Het enige waaraan het evt. zou kunnen liggen was dat mijn pc in een netwerkje zat en dat zou ervoor zorgen dat het afsluiten zo lang kon duren……. Bullshit, want ik heb al jaren een netwerk en heb tot nu toe nooit makke gehad. Het enige verschil wat er was, is dat ik dit keer mijn pc niet zelf in elkaar gezet had maar deze ene keer maar eens by een gerenommeerde tent gekocht had omdat het uitzoeken en kopen van losse componenten niet zo heel erg veel scheelde. Ik dacht, nouja als ik m'n pc dit keer toch bij een bedrijf koop kan ik hem voor een paar euro meer net zo goed door hen inelkaar laten zetten. Heb ik in ieder geval nog garantie ook. Maar op deze vraag kreeg ik toch wel behoorlijk nul op het reqest.
  Nogmaals, allen bedankt voor de aangedragen oplossingen…
  Weer een simpele ziel blij gemaakt uit computerland :wink:

  Groeten,
  Tijmen
 • [quote:9132181e9d="Tijmen"]Met al mijn voorgaande pc's zat ik meer te wachten tot de pc was opgestart, bij deze pc is het juist het omgekeerde en zit ik te wachten totdat ie uiteindelijk eens uit is. Ik zit op de seconde af precies 1 min en 42 sec. te wachten voordat de stroom er daadwerkelijk vanaf kan..!![/quote:9132181e9d]Ik ben even nieuwsgierig hoe lang het afsluiten nu duurt?
  [quote:9132181e9d="iKrisk"][code:1:9132181e9d][HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
  "WaitToKillAppTimeout"="2000"
  "WaitToKillServiceTimeout"="2000"[/code:1:9132181e9d]

  kan je ook makkelijk 200 van maken alleen lager is niet aan te raden[/quote:9132181e9d]Dat je deze niet onbeperkt lager kan zetten klopt, windows schrijft allerlei instellingen weg voordat de services worden beëindigd.

  Ik vond ergens dat de standaardinstelling van WaitToKillAppTimeout 5000 is en van WaitToKillServiceTimeout ook 5000. Dit zou overeenkomen met 50 seconden wachttijd voordat Windows de services gaat beëindigen. Ik neem aan dat men bij Microsoft een enorm veilige marge ingebouwd heeft en wanneer je van 5000 naar 2000 gaat is dit al een grote stap.

  De waarde op 200 zetten(= 2 seconden) lijkt me iets te veel van het goede :roll:
  Maar als je dit onderbouwen kunt dan hoor ik het graag, ik ben hier namelijk ook nieuwsgierig naar :wink:

  Groeten smeenk
 • Het afsluiten duurt nu precies 31 seconden :D
  Da's een tikkie sneller dan voorheen!
 • Ik durfde het niet aan om de waarde veel lager te zetten.
  Windows heeft ook nog tijd nodig om allerlei dingen weg te schrijven. Dus ben ik met het omzetten naar 2000 dik tevreden.
 • Ik had ook gevonden dat hele lage waarden problemen zouden kunnen opleveren en 2000 is in mijn ogen al een hele lage.
  Als je in de toekomst problemen krijgt, die moeilijk te verklaren zijn, dan even aan dit topic denken en die waarde iets verhogen.(3000 of zo :wink:)

  Groeten smeenk
 • Ja, want het afsluiten gaat momenteel echt als een speer.
  Ik heb het gevoel dat deze instelling net op het randje zit, maar nog geen problemen tot nu toe.
  Als ik op de button afsluiten klik dan verschijnt het bekende schermpje wat nog een sec. of 25 blijft staan waarna de pc bijna 'uitknalt'…..
 • Als er geen problemen zijn, zou ik het eerst maar zo laten.
  Enne beterschap :wink:
 • Heb de waarde net op 4000 gezet want het gaat echt erg hard.
  Nu gaat deze jongen echt naar z'n bedje toe anders wordt ik never better.
  Bedankt nog :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.