Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartproblemen, kan ook niet in de bios komen

8 antwoorden
  • Ik weet niet of dit de juiste plaats is voor mijn probleem. Mijn pc met W'98 start niet meer op. Tijdens het opstartscherm blijft de pc hangen na het bericht over de bios. Soms zie ik nog de tekst "detecting drives" en verder komt ie niet. Delete indrukken om naar de bios te gaan lukt dus ook niet. Hetzelfde krijg ik als ik met mijn opstartdiskette start. Zelf denk ik dat het moederbord defect is, maar weet dat niet zeker. Hoe kom ik daar achter? Heeft iemand nog ideeen? Is er toch een manier om in de bios te komen? Jan
  • beginnen met de kast open te maken, en alle aansluitingen even loshalen en goed weer aandrukken. draait de voeding wel??
  • Ik heb alle aansluitingen nagelopen. De voeding draait. Kreeg van een collega te horen dat ik een eventuele foutmelding van de led's op het moederbord kan aflezen. Dat ga ik meaar eerst doen als ik de gegevens op het internet kan vinden. Het start op, doet de memory check, geeft een melding van de bios en dan....... Soms gaat ie iets verder en geeft een melding dat ie bezig is om de drives te detecteren. Jan
  • [quote:9e0521ded0="derkdejong"]beginnen met de kast open te maken, en alle aansluitingen even loshalen en goed weer aandrukken. draait de voeding wel??[/quote:9e0521ded0] Anders ga die tog niet aan :roll: [quote:9e0521ded0="Djieahr"]Ik heb alle aansluitingen nagelopen. De voeding draait. Kreeg van een collega te horen dat ik een eventuele foutmelding van de led's op het moederbord kan aflezen. Dat ga ik meaar eerst doen als ik de gegevens op het internet kan vinden. Het start op, doet de memory check, geeft een melding van de bios en dan....... Soms gaat ie iets verder en geeft een melding dat ie bezig is om de drives te detecteren. Jan[/quote:9e0521ded0] Haal alles los uit je PC. Sluit enkel je HD aan met geheugen in je mobo. wat doet die dan? Start die op dan hang je je DVD/CD speler/brander erbij.. Zelfde verhaal verder. Gewoon even alles testen. ZO weet je wat het probleem is en of er iets niet goed aangesloten/kapot is.
  • [quote:ec584f6ea1="iKrisk"][quote:ec584f6ea1="derkdejong"]beginnen met de kast open te maken, en alle aansluitingen even loshalen en goed weer aandrukken. draait de voeding wel??[/quote:ec584f6ea1] Anders ga die tog niet aan :roll: [/quote:ec584f6ea1]De fan van de voeding :roll:
  • Beste mensen, Wanneer ik de kabel van de cdromspeler er af haal, is het in orde. Andere kabel helpt niet. Op het moederbord brandt in dat geval het tweede led rood ipv. groen. Kan nergens type en model van het moederbord vinden. Wellicht als ik een andere cdromspeler probeer kan ik zien of het aan de cdromspeler ligt of aan de controller van de cdromspeler. (heeft ie wel een controller tbv. cdromspeler?) Ben in ieder geval een stukje verder geholpen. Bedankt. Jan
  • Lijkt me een probleem met de electronica van de cdrom speler. Ook gezien dat de zaak bij detecting drives mis gaat. Als je een andere cdrom drive hebt, die eens proberen. Anders een nieuwe kopen. Die zijn niet duur.
  • bij opstart in dos scherm verschijnt onderaan een rij getallen en letters de een na laatste is mobo naam anders staat is tussen de agp en 1e pci slot in anders ff www.lavalys.com everest downen haalt alle gegevens mobo naar boven

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.