Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootable USB Stick

37 antwoorden
 • Hoi, Wie helpt mij uit de brand. (XP Pro SP2, Dell Optiplex GX280) Ik heb mijn usb stick naar FAT geformateerd, uiteraard zonder de optie snelformateren. Omdat je de optie opstart diskette maken, niet kunt aanvinken heb ik zelf de volgende bestanden in de root van de stick geplaatst: KEYB.COM, MODE.COM, DISPLAY.SYS, KEYBOARD.SYS, KEYBRD2.SYS, KEYBRD3.SYS, KEYBRD4.SYS, EGA2.CPI, EGA3.CPI, EGA.CPI, boot.ini, NTDETECT.COM, ntldr, IO.SYS en MSDOS.SYS. Dit staat gelijk aan de benodigde bestanden op flop. Als ik boot krijg ik de melding: Schijffout. Druk op een toets. Als ik mijn boot menu kies, heb ik de keuze om van usb device, anders dan usb cdrom of usb floppy disk drive te booten. Het ziet er naar uit dat ik wat over het hoofd zie, waardoor het booten van usb stick niet lukt.
 • [quote:28c485166d="kieko"]Ik heb mijn usb stick naar FAT geformateerd, uiteraard zonder de optie snelformateren. Omdat je de optie opstart diskette maken, niet kunt aanvinken (..) Het ziet er naar uit dat ik wat over het hoofd zie, waardoor het booten van usb stick niet lukt. [/quote:28c485166d] Je zou [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=147809]deze discussie[/url] kunnen checken.
 • Interessant, nog niet eerder uitgeprobeerd. Even mijn kaartlezer met een CF kaartje gepakt. Het HP programma, genoemd in de link, kan het kaartje inderdaad voorzien van bijvoorbeeld de WIn98 opstart bestanden (ik heb die diskette als test gebruikt). Op een K7S5A systeem lukt het mij ook op te starten vanaf het kaartje (bootmenu F8 bios). Ook even geprobeerd op mijn MSI K8N Platinum systeem, hier start het kaartje niet op. Ik kan het op zich ook niet selecteren via F11 (bootmenu bios). Keuze uit USB-FDD, ZIP en CD-Rom maar geen RAM kaartje of USB stick.
 • div.usb enabled aan staan in bios?????
 • Dit werkt!!!! Maarrr....... Dit zijn de opstart bestanden zijn van Windows ME. Wat ik nu wil is dat de usb stick Windows XP boot. Ik had daarom ntldr, boot.ini etc. al op de stick gezet, maar deze worden niet gezien en uitgevoerd. Ik heb http://www.weethet.nl/english/hardware_bootfromusbstick.php ook al eens bekeken, maar dit leverde niet het gewenste resultaat.
 • [quote:ce7d7504eb="jrbr13"]div.usb enabled aan staan in bios?????[/quote:ce7d7504eb]Wat bedoel je precies met div.usb? Voor het K7S5A systeem bestaat er allereerst een Legacy USB optie, daarbij is er een hele lijst USB-dev lijst waarvan opgestart kan worden. Op het MSI K8N systeem bestaat er alleen een USB keyboard/muis optie en de drie al eerder genoemde keuze mogelijkheden + dan de mogelijkheid om een uitbreidingskaart (met IDE of SCSI?) voorrang te geven op de eigen IDE aansluitingen.
 • Ik heb dit begrepen als diverse usb onderdelen. Op mijn dell hier heb ik ook div.usb onderdelen, die je kunt enablen/disablen of in boot order kunt aanpassen.
 • ik weet niet elke bios van elk mobo hoewel ik er toch veel gezien heb maar precies wat ik bedoel er staan vaak meerdere optie.s in je bios om usb voor dis- en enable gewoon proberen dus. maar ff terug naar je intro, staat ook de verborgen bestand [color=red:af8c618f18]command.com [/color:af8c618f18]op je stick evt autoexe.bat en config.sys haal anders bij www.bootdisk.com wat opstart disc.s misschien staat er ook nog wat voor usb stick!!??
 • [quote:4b7bd051ac]Maarrr....... Dit zijn de opstart bestanden zijn van Windows ME. Wat ik nu wil is dat de usb stick Windows XP boot. Ik had daarom ntldr, boot.ini etc. al op de stick gezet, maar deze worden niet gezien en uitgevoerd. [/quote:4b7bd051ac] Bedoel je dat,zowel de ME bestanden als de ntldr, boot.ini etc,er op staan? (welke vallen onder "etc"?) Zoja,dan wil je dus 2 dingen tegelijk en zul je een keuze menu moeten maken naar mijn idee. Ik weet niet precies hoe,maar denk hierbij aan de autoexec.bat en confif.sys van de ME bestanden.
 • Er is ook boot informatie/programma nodig (staat normaliter in de boot sector). Dat bestandje staat los van de rest omdat bestanden meestal op een normale manier gekopieerd kunnen worden. Die bootsector dus niet. Het HP programmaatje 'HP USB Disk Storage Format Tool' lijkt dat heel goed voor je te doen.
 • [quote:4a74f95561]Ik heb mijn usb stick naar FAT geformateerd, uiteraard zonder de optie snelformateren. [/quote:4a74f95561] Tijdens het formateren wordt er toch een bootsector (MBR) aangemaakt? [quote:4a74f95561]Dit werkt!!!! Maarrr....... Dit zijn de opstart bestanden zijn van Windows ME.[/quote:4a74f95561] Ik begrijp uit het bovenstaande dat e.a. werkt.
 • Er staat alleen niet bij hoe dat precies gedaan is. Ik weet heel erg zeker dat alleen formatteren en kopieren niet voldoende is.
 • Dacht begrepen te hebben,dat je niet kunt formatteren voordat er een partitie is aangemaakt en dat de bootsector tijdens het partitioneren wordt geschreven. Wellicht verkeerd begrepen,of zijn er ook andere manieren van partitioneren waarbij er geen bootsector wordt aangemaakt?
 • [quote:1270a96f1f="wanderer"]Dacht begrepen te hebben,dat je niet kunt formatteren voordat er een partitie is aangemaakt en dat de bootsector tijdens het partitioneren wordt geschreven.[/quote:1270a96f1f]Dat geldt voor een harde schijf of een daarmee compatibel medium. Het geheugenkaartje van mij, een diskette, een ZIP schijf kan gewoon worden geformateerd. Een diskette kan standaard vanuit Windows als opstartdiskette worden geformatteerd. Dat laatste kan ik niet met het door mij gebruikte geheugenkaartje. Daarvoor heb ik een hulpmiddel nodig en een geschikte computer die het kaartje kan lezen zonder speciale drivers. Voor een CD-Rom gelden nog weer andere regels.
 • Het enige wat ik nu nog wil is XP opstarten vanaf mijn USB stick. De extra bestanden die ik op de stick heb zijn ntldr, ntdetect.com en boot.ini. Voor de goede orde, xp staat op de harde schijf. De stick verwijst alleen maar naar de harde schijf en moet er voor zorgen dat windows start. Dit is handig als de opstartbestanden op de harde schijf corrupt zijn. Hoe krijg ik XP nu vanaf stick gestart.
 • Misschien heb je hier wat aan: http://www.tomshardware.com/howto/20050909/index.html
 • Ziet er goed uit. Zit een uur te prutsen en het wil niet lukken. :oops: Ik rommel wel wat verder.
 • Morgen, Ik ben niet verder gekomen dan het bootable krijgen van mijn usb stick. Waar ik blij mee ben, maar het is nog niet gelukt om xp vanaf hier op te starten. Ik blijf hier verder mee rommelen en hoop dat er meer input hierover komt.
 • [quote:285d52e274]Het enige wat ik nu nog wil is XP opstarten vanaf mijn USB stick. De extra bestanden die ik op de stick heb zijn ntldr, ntdetect.com en boot.ini. [/quote:285d52e274] Het is mij niet duidelijk,welke bestanden er nu allemaal op de USB-stick staan,gezien je het over "extra" hebt. Om XP te booten zijn ntldr, ntdetect.com en boot.ini voldoende.
 • Die bedoel ik ook en deze staan er ook op. Daarom vindt is het zo vreemd dat deze niet aangeroepen worden en de pc gaan vertellen waar windows staat om op te starten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.