Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

err groot windows installatie probleem :(

Binary
26 antwoorden
 • Onlangs wou ik mijn hdd formatteren, dit wou echter niet lukken in msdos mode of in XP, dus heb ik maxblaster (voor maxtor hdd's) gebruikt om deze hdd te formatteren

  Daarna heb ik mijn systeem gereboot, het systeem kon de hdd echter niet vinden, ik kreeg de mededeling: NTLDR is missing, press ctrl-alt-del.

  Ook mijn poging om via de cdrom de windows installatieschijf te benaderen mislukte, de cdrom werkt niet zonder driver

  Daarna heb ik het geprobeerd met een windows me opstartdiskette
  (win me opstartdiskette schijnt ook te werken voor xp).
  Deze win me opstartdiskette maakt een ramdrive aan c: en laat me de cdrom spelers wel benaderen. - Dit alles overigens in msdos modus- Ik kan echter mijn harddisk niet benaderen !! Als ik de setup voor xp opstart via i386/winnt.exe op de cdromdrive, zegt deze dat er niet genoeg opslagruimte is, logisch want hij ziet mijn hdd niet.

  Wat kan ik nu doen om mijn hdd weer te laten zien en om xp te installeren ? Mijn hdd voor deze format altijd prima.  De bestanden op mijn opstartdisk zijn:

  AUTOEXEC.BAT
  CONFIG.SYS
  SETRAMD.BAT
  README.TXT
  FINDRAMD.EXE
  FIXIT.BAT
  RAMDRIVE.SYS
  ASPI4DOS.SYS
  BTCDROM.SYS
  ASPICD.SYS
  BTDOSM.SYS
  ASPI2DOS.SYS
  ASPI8DOS.SYS
  ASPI8U2.SYS
  FLASHPT.SYS
  EXTRACT.EXE
  FDISK.EXE
  COMMAND.COM
  HIMEM.SYS
  OAKCDROM.SYS
  EBDUNDO.EXE
  CHECKSR.BAT
  HIBINV.EXE
  EBD.CAB
  DISPLAY.SYS
  COUNTRY.SYS
  EGA.CPI
  MODE.COM
 • jij zegt dat de pc je hdd niet kon vinden, dat is niet waar, hij ziet hem wel.
  hij wil daarvan opstarten maar hij ziet hij een file niet kan vinden, het bestand NTLDR. NT Loader. het betekent dus dat hij die niet kan vinden op je hardeschijf, dat komt omdat je geen OS op je hdd hebt staan.
  gewoon opstarten van je windows cd-rom en installatie volgen, dan komt het wel goed.

  maar als je windows al geinstalled hebt, en je krijgt NTLDR is missing.
  dan moet je even naar een pc lopen met hetzelfde operating system en een diskette daar in stoppen en daarvandaan NTLDR kopieeren naar floppy.
  je kan NTLDR vinden op C:\
  als je die niet kan vinden moet je even naar de taakbalk van je scherm (niet startbalk) en dan naar Tools–>folder options–>view.
  en dan de optie hidden systemfiles aanzetten. (ik zit nu op engelse versie van windows, weet niet van NL versie)
 • ok, ik kom dus helemaal niet in windows.

  De hdd drive kan ik niet benaderen, en dus ook geen bestanden opzetten.

  En de xp cd-rom kan ik alleen benaderen via die opstartdisk, maar het installatieprogramma breekt af omdat deze niet genoeg opslagruimte heeft.
 • is je hdd nou helemaal leeg? of staat er nog een OS op?
 • helemaal leeg
 • sorry ik was onduidelijk met die diskette.

  als je een opstart diskette hebt, dan moet je daarbij NTLDR zetten.
  en dan moet je de NTLDR hebben van het operatingsystem dat je wilt installeren, dus moet je een pc zien te vinden met een OS er op die jij wilt installeren op je eigen pc.
 • ok, ik heb een ntldr bestand gevonden. (219kb, heeft echter geen extensie ?)

  Ik heb dit bestand op de opstartdiskette gezet en ntldr ingetikt, waarop ik de mededeling krijg: CDR101: Not ready reading drive D, abort, retry, fail

  Volgens mij bedoeld het systeem met drive D mijn tweede cd speler
 • Wat is de bedoeling van die diskette? Je kunt wel via zo'n diskette opstarten (hoewel die op een heel andere manier moet worden gemaakt), maar dan moet er al wel WinXP op de schijf staan, anders gebeurt er niks. Installeren gaat absoluut niet. De normale manier om WinXP te installeren is om te booten vanaf de WinXP installatie CDROM. Dat moet op elke tegenwoordige PC kunnen lukken. Daarna partitie maken en installeren maar.

  Ja, je kunt ook via opstarten vanaf WinME opstartdiskette installeren. Dan in de map I386 het commando WINNT uitvoeren. je moet daar wel beslist een FAT32 partitie hebben, en dat heb je dus nog niet. Dat kun je doen door in DOS het commando FDISK te gebruiken. Maar de eerste methode is nogal wat eenvoudiger. Zie ook: http://users.pandora.be/AMDtje/Windows12.htm
 • die diskette gebruik ik om bij de cdrom te kunnen komen, dat lukt niet als ik geen opstartdiskette gebruik. (ook niet als ik de cdrom als eerste heb staan in de bios opstartvolgorde)

  Err…ik heb desbetreffende hdd ooit eens naar NTFS omgezet. Zou hier het probleem kunnen liggen ? Zo ja, hoe kan ik deze weer omzetten naar fat32 ? middels fdisk ?
 • welke windows wil je er op zetten??
 • xp home edition, die stond er eerst ook op
 • als je gewoon die cd-rom in je speler douwt…dan boot hij toch gewoon van cd? anders moet je dit in je bios instellen.
 • Hij wil de cdrom niet vinden, tenminste niet zonder opstartdiskette
 • wat voor mobo heb je?
 • en als ik die opstartdiskette gebruik, kan ik de cdrom wel benaderen, maar de hdd kan nog steeds niet worden benadert waardoor de xp installatie afbreekt
 • je hoeft niets te benaderen, je moet alleen in de bios instellen dat hij moet opstarten van de cd-rom speler.
 • mobo is motherboard ?

  een asus p3v4x, cpu : pentium III 667 mhz..

  Deze hdd heeft hiervoor altijd wel gewerkt met dit systeem..
 • als ik m laat opstarten van de cdrom, en ik reboot de machine dan laat ie de mededeling ntldr is missing zien, en blijft ie hangen (de cdrom wordt niet benaderd aan het lichtje te zien)
 • dan moet je met een windows 98 opstartdiskette opstarten. en als het goed is krijg je het prompt.
  en dan moet je deze comando geven: ntldr copy c:\
 • ok, ik kan nu een boot device uitkiezen, er staat echter geen cdrom speler tussen, kan kiezen uit mn maxtor hdd, floppy, of scsi device (wat dat dan ook mag zijn)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.