Vraag & Antwoord

OS Windows

[Win 98] Firefox is het enige programma dat op internet kan

Anoniem
Bamboe
5 antwoorden
 • Hoi allen,

  Ik zit met een probleempje op een windows 98-computer. Na een mislukte desinstallatie van Norton Internet Security hebben we McAfee geinstalleerd, sindsdien wou geen enkel e-mail programma (OE, Incredimail) nog verbinding maken met de mailserver. Enkele dagen later wou plots ook Internet Explorer nog met geen enkele website verbinding maken, en momenteel geraken we enkel nog met Firefox op het net. Websites pingen vanuit een dos-prompt lukt wel, maar telnetten en ssh'en bv. lukt ook niet (noch met de windows telnet client, noch met putty)
  m.a.w. firefox is het enige programma dat nog tcp-verbindingen naar buitenaf kan maken.
  Het lijkt er dus op dat er een applicatie-specifieke firewall actief is (die van norton misschien), of er een virus de boel lamlegt.

  Ik heb na de mislukte desinstallatie van norton zo veel mogelijk registersleutels die van symantec afkomstig zijn verwijderd, zodat bij het opstarten niks meer van norton wordt geladen.
  Met McAfee een volledige systeemscan gedaan en die vindt niks, en Ad-aware en spybot vinden geen spyware. Momenteel ben ik vanaf een linux live cd de harde schijf aan het scannen met f-prot, maar als dat niks oplevert weet ik ook niet meer waar ik nog moet gaan zoeken.

  Aan wat zou dit nog kunnen liggen?
 • Ohja, van McAfee gebruiken we enkel de virusscanner en niet de firewall. De pc hangt via een router op internet, de andere pc's die op de router hangen hebben geen problemen. McAfee uitschakelen lost ook niets op.
 • Op dit moment lijkt het erop dat het systeem besmet is met het Bagle.CS virus, dus ik vermoed dat dat het probleem is.
 • Norton heeft ook een programmaatje ontwikkeld waarmee je de gehele NIS 200x kunt verwijderen(aangezien veel mensen hier problemen mee hebben). Het heet geloof ik SymNTC of iets in die richting en is te downloaen op www.symantec.com. Laat een keer je virusscanner draaien om zeker te zijn van een onbesmette pc.
 • [quote:9d52b3ffb1="tomtom137"]Norton heeft ook een programmaatje ontwikkeld waarmee je de gehele NIS 200x kunt verwijderen(aangezien veel mensen hier problemen mee hebben). Het heet geloof ik SymNTC of iets in die richting en is te downloaen op www.symantec.com. Laat een keer je virusscanner draaien om zeker te zijn van een onbesmette pc.[/quote:9d52b3ffb1]Restanten van Norton kunnen inderdaad voor problemen zorgen.
  Met symnrt zou het volledig verwijderen van Norton moeten lukken.

  Groeten smeenk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.