Vraag & Antwoord

OS Windows

image van windows

Anoniem
None
12 antwoorden
 • hallo forumers,

  ik heb een grotere harde schijf (80GB) gekocht en wilde de data van mijn oude schijf (20GB) overzetten op de nieuwe.

  mijn oude schijf bestond uit 1 fat32 partitie, mijn nieuwe schijf heb ik in 3 partities opgedeeld in NTFS.

  Ik heb een image gemaakt van mijn oude HD en deze op de eerste partitie van de nieuwe schijf gezet, waarbij de partitie automatisch werd omgezet in fat32.

  ik heb mijn oude HD eruit gehaald en de nieuwe HD op de plek van de oude gezet waardoor de eerste partitie nu wordt herkend als de C schijf.

  als ik de computer op start blijft hij halverwege het opstarten van windows xp pro hangen, hij geeft hiebij geen foutmelding.

  heb ik iets over het hoofd gezien of weet iemand hiervoor een oplossing??

  alvast bedankt.
 • Mogelijk mist er een bootrecord op de nieuwe schijf. Even booten met de xp cd, dan recovery console, daar achtereenvolgens fixmbr en fixboot intikken.
 • heb ik net even geprobeerd maar het blijft hetzelfde
 • Is de nieuwe een SATA schijf? Mogelijk kan er dan een driver missen.
 • nee het is gewoon een pata schijf.

  ik kan er wel op komen als ik windows opstart met mijn oude schijf.

  alleen windows start niet op de nieuwe schijf
 • Ik neem aan dat je het image met ghost hebt gemaakt en teruggezet? Probeer het dan eens direct van disk naar disk, ook met ghost (dus geen losse partitie). Heb je de nieuwe schijf ook eerst laten herkennen door windows? Dus dat er wel een driver is geinstalleerd?
 • Ik heb het image gemaakt met treu image 8.0 op de f schijf en dan terug gezet op de e schijf (welke nu c is ), de schijf is wel eerst herkend door windows.

  wat bedoel je precies met disk naar disk en kan dit ook met treu image.
 • Geen idee, dat moet je even in de documentatie bekijken. Voordeel van ghost is waarschijnlijk wel, dat het buiten windows om kan werken.
 • Met Ghost heb ik steeds opnieuw hetzelfde probleem.
  Halverwege opstarten stopt het zooitje…..
  Ook reeds alle mogelijke opties geprobeerd en het werkt gewoon niet !
  Heb het dan ook reeds lang opgegeven, want de tijd die je verspeeld aan blijven proberen kan je evenzo gebruiken om een normale nieuwe install door te voeren.
 • Zit ook weer wat in. Maar ook bij ghost kun je eenzelfde probleem tegenkomen, namelijk dat de bootsector mist bij het overzetten van een partitie.
 • [quote:aa03487bc0="okkelo"]Ik heb het image gemaakt met treu image 8.0 op de f schijf en dan terug gezet op de e schijf (welke nu c is ), de schijf is wel eerst herkend door windows. [/quote:aa03487bc0] Ik heb hier ook True Image 8.0. waarmee ik van een geactiveerde Windows XP Home SP2 een image heb gemaakt. Dat image bestand had ik daarna via Nero naar een CD gebrand.

  Als ik de pc opstart met de door True Image 8.0 aangemaakte opstart diskettes. Dan de CD met de XP image erop in de DVD-speler plaats, en deze image terug plaats naar C: dan werkt deze bij mij wel.
 • Het probleem is opgelost

  Ik bleek van treu image niet helemaal een volledige versie te hebben. Ik kon alleen een image maken, met de volledige versie kan je clone disk doen en dan kan je het gehele systeem overzetten.

  ik heb het nu maar opgelost met een nieuwe install van xp.

  allen bedankt voor de reacties!!!

  met vriendelijke groet,
  Okkelo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.