Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Media Payer10 versnelt soms een seconde

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Zoals de titel al zegt versnelt WindowsMediaPLayer de bestanden die, die afspeelt soms. Dit duurt erg kort zo één seconde ongeveer en dit is niet afhankelijk van de bestandsformaten die WMP afspeelt: het komt zowel bij mp3's als diverse filmformaten voor. Bij filmbestanden lijkt het of er voor de duur van één seconde op FFWD (fastforward) gedrukt wordt en bij audiobestanden verspringt de weergave gewoon een seconde vooruit.
  Waar ligt het aan: harde schijf te druk bezig ivm meerdere processen? of zou het aan het werkgeheugen liggen ?(heb pasgeleden nog memtest gedraaid=ok)
  Wie weet wat hier aan de hand is?
 • We hebben weinig systeeminformatie, maar het is met deze info goed mogelijk dat het een combinatie van de genoemde factoren is.

  De Windows Media Players (afgezien van de Classic versie) is met al zijn diverse (grafische) mogelijkheden mooi 'opgeleukt' en ziet er gladjes uit.
  Bijkomend nadeel is dat de Media Player erg veel systeemgeheugen opeist.

  Het probleem is denk ik in ieder geval flink te reduceren als de volgende zaken van een 'krachtig' type zijn:

  - werkgeheugen, 256MB+ aan te bevelen
  - processorcapaciteit. (Afhankelijk van de activiteit op de PC geld platgezegd hoe hoger hoe 'beter')
  - Beschikbare harde schijf capaciteit. (evt. kan slecht partitioneren n rol spelen
  - Zorg dat je alle nodige codecs (op de juiste wijze) hebt geinstalleerd
  - controleer welke toepassingen/processen er draaien tijdens de storing en schakel 'onnodige' toepassingen uit.
  - Antivirussoftware is prima als je een zeer krachtig systeem hebt, maar bij een minder krachtig systeem kan zelfs een actieve virusscanner een goed werkbaar systeem al flink in de weg zitten. Schakel deze eens uit en kijk wat er dan gebeurd.
 • Het kan ook gewoon om beschadigde bestanden gaan. Probeer eens een andere player, of dezelfde bestanden op een andere computer.
 • Inderdaad meer systeeminfo kan handig zijn:
  P4 3.0ghz
  1024MB Ram (dual boot)
  Western Digital 200GB harde schijf

  De problemen bestaan sinds een maand of twee en zijn (mijn inziens) niet gerelateerd aan de capaciteiten van mijn systeem. Als virusscanner gebruik ik NOD32 en die is erg licht.
  Ik gebruik tegenwoordig wel constant Azureus (+Java) om zelfgemaakte mixen te verspreiden. Dit zorgt voor een grotere belasting van het werkgeheugen, maar zou niet voor problemen mogen zorgen, toch?

  Edit] Gerben schreef: "Het kan ook gewoon om beschadigde bestanden gaan. Probeer eens een andere player, of dezelfde bestanden op een andere computer."

  Het probleem treedt nooit op hetzelfde stukje van het bestand op. Anders gezegd: Als ik bijvoorbeeld een mp3 afspeel, treedt het probleem de ene keer op bij 1min. 22 sec. en de andere keer bij 3min. 45 sec. en soms speelt WMP het gehele bestand correct af. Kunnen de bestanden dan nog beschadigd zijn? Het komt voor bij al mijn mediabestanden.
 • Dat kun je dus heel snel uittesten…
 • IK ga dat van Azureus idd weer uittesten (Heb ik al eerder gedaan) Het lastige van mijn probleem is alleen dat het ook niet constant voorkomt al draait Azureus op de achtergrond.
  Om dus zekerheid te krijgen moet ik dus langdurig Azureus uitschakelen om zo zekerheid te krijgen dat Azureus(java runtime) daadwerkelijk de oorzaak is. Ik ga het weer proberen en nu laat ik Azureus uit tot het probleem weer voorkomt.
 • Het probleem treedt ook op als er verder geen applicaties (zoals Azureus bijvoorbeeld) draaien. De frequentie waarin het probleem optreedt is wel beduidend minder dan wanneer Azureus aanstaat.
  Misschien heeft het te maken met AMON-functie (Active Monitoring) van mijn Nod32 virusscanner?
  Iemand nog ideeen?
 • Kieper versie 10 eraf en werk met versie 9…jou probleem zal opgelost zijn, net zoals bij mij.
 • Ik heb WindowsMediaPlayer10 teruggedraaid naar versie 9 en nu werkt ie weer prima. :)
  Het enige voordeel van WMP10 vond ik de mogelijheid "bestand opslaan als",
  maar nog liever heb ik natuurlijk dat het gewoon werkt. Ik had natuurlijk ook voor een andere player kunnen kiezen zoals Winamp, maar die vind ik qua geluidweergave toch duidelijk minder dan WMP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.