Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

help op afstand

None
14 antwoorden
 • Hallo Meedenkers

  Als ik aan een kennis vraag om hulp op afstand komt er bij de kennis een mededeling kan Externe hostnaam niet omzetten.

  Ik heb er een router tussenzitten , kan dat de boosdoener zijn ????

  ps ik kan de kennis wel helpen ,geen probleem

  wie kan mij helpen
 • Als ik me niet vergis gaat het om poort 3389. Deze moet je op je router doorsturen naar je interne IP.
 • bedankt voor de tip
  Ik ga het proberen
 • Mogelijk wil het ook wel via hamanchi. http://www.hamachi.cc/
 • Ik kom met Hamachi niet verder dan browsen en chatten.
  Hoe zou je dat kunnen gebruiken voor hulp op afstand/extern bureaublad?
 • Op beide pc's installeren, en dan de gekregen ip's gebruiken voor je remote desktop.
 • Natuurlijk, ik moet even hebben te zitten slapen. Bedankt.
 • Als ik me niet vergis gaat het om poort 3389. Deze moet je op je router doorsturen naar je interne IP.

  Hallo, ik heb precies hetzelfde probleem, maar kom er niet uit. Ik (en degene die ik wil helpen) hebben beide een Experiabox. Ik heb bij Port Forwarding ingevuld: Protocol TCP; Public Port 3389; Local Port 3389; IPadres 192.168.2.1 (ip van Experiabox); Enabled Yes.

  Wat doe ik nu fout dat het niet wil werken, de foutmeldeing blijft steeds (kan externe hostnaam niet omzetten). Zowel via Windows Help als via Msn treedt dit op. Wie helpt mij ?

  Freddy
 • [quote:dcb80faef5="vuro"]IPadres 192.168.2.1 (ip van Experiabox); [/quote:dcb80faef5]
  Hier ga je fout, je moet het ipadres invullen van de pc die je wilt overnemen.
 • De cijfers '192' kan ik niet muteren.
  Bedoel je nu dat ik niet 192.168.2.1 maar 192.168.2.2 moet invullen ? Ook dat had ik al geprobeerd. Of moet ik ergens het werkelijke IP adres van de over te nemen computer invullen. Maar dat begint niet met 192 en dat deel is dus als gezegd niet muteerbaar.
  Ik zal het ook nog eens proberen met Zone Labs aan beide zijden uitgeschakeld. Wellicht dat die het in de war schopt. Of zijn er nog andere tips.
 • Dit is een intern ip, daar heb je op het internet dus helemaal niks aan. Je moet je externe ip gebruiken, en de boel in de router doorlussen. Of hamachi proberen, en de daardoor gegeven ip's gebruiken.
 • Eventjes naar www.watismijnip.nl surfen op beide pc's en dan de ip-adressen die daar vermeld staan gebruiken.
 • Het is het makkelijkst om een verzoek voor hulp op afstand te versturen per e-mail. De ontvanger krijgt dan namelijk een mail met bijlage. Als hij deze bijlage opent met kladblok, staat er ergens een IP-adres genoemd. Dit is het IP-adres wat jouw PC op dat moment heeft. Vaak is dit een intern IP-adres wat dus niet direct via het Internet te bereiken is en daar gaat de boel dan ook meteen de fout in: de ontvanger gaat op zoek naar een PC die hij niet kan vinden…

  De afzender van het verzoek voor hulp op afstand moet dan nog even zijn IP-adres op Internet (www.watismijnip.nl) doorgeven aan degene die hulp op afstand moet bieden. Deze vervangt op zijn beurt het IP-adres wat in de bijlage van de mail staat door het Internet-IP van de afzender en als het goed is moet het dan wel werken…
 • Inmiddels 2 dingen geprobeerd:
  Degene wiens scherm ik wil overnemen een verzoek als email laten versturen, en in die mail het (interne) ip adres zijn ip adres. Vervolgens geopend, maar probleem blijft. Zone alarm had ik afgesloten. Duurt overigens wel langer. Het ip adres in dat bestand wordt voorafgegaan door 65538,1,… moet dat ook worden veranderd ?

  Als tweede via Hamachi geprobeerd. Lijkt op mijn pc goed te werken, maar als de 'hulpbehoevende' dit installeert en het netwerk wil 'joinen' zegt Hamachi dat ie dat niet kan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.