Vraag & Antwoord

OS Windows

boot probleem na partitionmagic

Anoniem
Patdefeij
2 antwoorden
 • Hallo,ik heb op een computer met partitionmagic een paar wijzigingen utgevoerd, maar nu is de opstartpartitie er niet meer, kan ik deze op op een manier herstellen of eventueel een andere partitie hiervoor gebruiken.
  Ik heb de HD in een andere computer gehangen en vervolgens onder schijfbeheer de partitie's (2 stuks) verwijderd en vervolgens een nieuwe opstartpartitie aangemaakt.
  echter wil de computer niet opstarten.
  de lege opstartpartitie zit op een master hd en windows zit op een partitie op een andere hd (slave).
  ook de boot.ini heb ik aangepast zodat hij op de andere schijf naar alle partities kijkt, maar zover komt hij niet bij het opstarten.

  Iemand enig idee,
  Bvd Patrick
 • Om te kunnen opstarten moet de BIOS verwijzen naar de betreffende partitie, dus die moet als Active Primary worden ingesteld. Vervolgens moet er een MBR en bootsector op staan. Dit zou je moeten kunnen regelen door in het Recovery Console het commando FIXMBR en FIXBOOT uit te voeren. En dan moeten de bestanden NTLDR, NTDETECT.COM en BOOT.INI op de partitie staan. In dit geval zal de boot.ini naar de juiste installatie moeten wijzen, dus naar rdisk(1). Als dat allemaal goed is, dan zou Windows moeten gaan starten. Of het opstartproces vervolgens ook goed gaat hangt er vanaf of de partitie-indeling overeenkomt met de oorspronkelijke installatie. Je kunt wel verwijzen naar de Windows installatie, maar als die oorspronkelijk als C: werd gestart en nu als D: weer in de lucht komt, dan gaat dat vast niet goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.