Vraag & Antwoord

OS Windows

Unattended installatie starten met floppy

Anoniem
JBS
5 antwoorden
 • Is het mogelijk een unattended installatie te starten met alleen een floppy? De gebruiker stopt de floppy in zijn werkstation en start ervan op. Hij/zij typt dan iets als [i:c799f68e74]setup computername=computer1[/i:c799f68e74] en de unattended installatie van Windows 2000 wordt gestart. De installatie bestanden bevinden zich op een Windows 2000 server.

  Ik neem aan dat er gebruik gemaakt moet gaan worden van een bootdisk met netwerkmogelijkheden om de directory waar de installatiebestanden staan te mappen?
 • Natuurlijk. Met de RIS Server: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/deploy/depopt/remoteos.mspx
 • Ik heb de uitleg op die pagina gevolgd en zo ook de floppy gemaakt. Het opstarten gaat goed. Op 'n gegeven moment moet de gebruikersnaam en wachtwoord van een gebruik ingegeven worden. Deze gegevens worden geaccepteerd en er wordt gewaarschuwd dat alles op de hardeschijf wordt gewist. Vervolgens start de setup van Windows 2000 maar komt hij met de fout dat er geen driver voor de netwerkkaart gevonden kan worden. (Intel Pro 100mbit onboard).

  Nu heb ik met nLite die driver toegevoegd. Als ik nu via risetup.exe de Remote Installation Services Setup Wizard wil doorlopen krijg ik na het opgeven van het pad waar de installatie bestanden van Windows 2000 zich bevinden de foutmelding: The data area passed to a system call is too small.

  Wat gaat er fout en hoe kan ik dit oplossen?

  Is het trouwens niet mogelijk om een NL versie van Windows 2000 te installeren vanaf een UK Windows 2000 server? Hierbij kreeg ik ook wat foutmeldingen. Daarom ben ik het nu aan het proberen met de UK versie.

  Iemand? :roll:
 • Het is veel te lang geleden dat ik met RIS in de weer ben geweest om zo even nuttige tips te kunnen geven. In elk geval zegt die foutmelding me verder helemaal niks.

  Misschien is onderstaande link een alternatief voor je?: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/nl/library/ServerHelp/e0826757-ea4d-407d-a1d9-39a31212120a.mspx

  Ik kan me niet herinneren dat de taalversie een probleem zou kunnen zijn. Maar ik zal binnenkort nog wel even een blik werpen in de studieboeken van Win2000. Misschien dat daar nog wat nuttigs in staat.

  Hier staat heel veel meer info: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/nl/library/ServerHelp/c62e5951-5eb9-42f1-95ae-490e5d7a5551.mspx


  [b:0d812effe6]EDIT[/b:0d812effe6] Gevonden m.b.t. problemen taalkeuze:
  De taalopties worden niet weergegeven tijdens het uitvoeren van de wizard Client installeren.
  Oorzaak: standaard gebruikt RIS het bestand Welcome.osc voor het beheren van de opties in de installatiekopie van de client. Als u meerdere taalopties beschikbaar wilt maken in de installatiekopie, moet u het standaardbestand Welcome.osc vervangen door het bestand Multilng.osc.

  Oplossing: de wizard Client installeren gebruikt het bestand Welcome.osc in de map \\RemoteInstall\OSChooser voor het beheren van de opties in de installatiekopie van de client. Wanneer u het bestand Welcome.osc verwijdert en de naam van het bestand Multilng.osc wijzigt in Welcome.osc, opent de wizard Client installeren een menu met taalopties waaruit de gebruiker kan kiezen. U kunt het bestand Welcome.osc bewerken en zelf taalopties maken.
 • Bedankt voor de informatie.

  Wat zijn de mogelijkheden om een driver voor de netwerkkaart op te nemen in de installatiebestanden? Met nLite lukt het niet, dan verschijnt de bovengenoemde foutmelding. Op de manier zoals het met XP kan, [code:1:04c1a409e7]OemPnPDriversPath="Drivers\001_Network[/code:1:04c1a409e7](zie: http://unattended.msfn.org/intermediate/drivers/drivers.htm) werkt het helaas ook niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.